4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yangınlar en çok sigara ve unutkanlıktan çıkıyor

Geçtiğimiz yıl Kayseri'de 948 yangın meydana geldiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Cilasu, yangınların en büyük nedeninin unutkanlık ve sigara olduğunu açıkladı.

Cilasu, "Geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda 339 kişi canlı olarak kurtarılırken, 33 kişi ise hayatını kaybetti. Bazı insanlarımızı kurtarmak için yeterli vaktimiz olmadı. İş yerlerinde dükkanın veya atölyelerin her yerini depo olarak kullanan iş sahipleri, merdiven dair her yere malzeme koyuyor. Çalışan işçiler ise dükkanda sigaralarını tamamen söndürmeden yere atıyor. Bu da büyük yangınlara sebep oluyor. Bayanların genelde ocakta yemek unutması da yangına neden oluyor. Özellikle iş yerlerinde, fabrikalarda yangın söndürme cihazları bulundurulmalıdır" dedi.

Kayseri’de önceki yıllara göre asansör kazalarının da arttığını ifade eden İtfaiye Müdürü Cilasu, "Kayseri’de asansör kazaları arttı. Asansörler artık çocukların oyun oynadıkları mekanlar haline geldi. Bu da asansör kazalarının artmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 16:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?