1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yapay kara su engeli

Kayseri kent merkezinde yapay kar makinesiyle yapılan gösteri, su ısısı yüksek olduğu için başarısızlıkla sonuçlandı.

Erciyes Kış Sporları ve Kayak Merkezi'ndeki bir tesisin yurt dışından deneme amacıyla getirttiği yapay kar makinesiyle kent merkezindeki bir alışveriş merkezi önünde gösteri yapılmak istendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait yangın söndürme aracından takviye edilen suyu kara dönüştürmesi beklenen makine, istenen performansı gösteremedi.

Firma yetkilileri, gazetecilere yaptıkları açıklamada, değeri 30-35 bin avro olan makinenin, kayak merkezlerinde sezonunun erken açılıp, geç kapanmasına katkı sağladığını söylediler. İtfaiye aracından makineye gelen suyun 17 derece olması nedeniyle istenen sonuç alınamadığını belirten yetkililer, “Soğuk su yetersizliği nedeniyle makine iyi performans gösteremedi. Şu andaki hava sıcaklığında saatte 20 metreküp kar yapabilirdik. Kullandığımız su, 17 derece olduğu için makinenin performansını olumsuz etkiledi. Bu durum kayak merkezinde yaşanmaz. Çünkü orada suyun sıcaklığı 4 derece” dediler.

Firma yetkililerinin bir kaçgün önce Erciyes Kayak Merkezi'nde yapay kar makinesiyle yaptıkları deneme olumlu sonuçlanmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 13:17:50
Güncelleme :13 Ocak 2007 Cumartesi 13:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kutluhan şahintürk IP: 88.230.49.xxx Tarih : 14.01.2007 22:32:24
Allah yağdırmıyorsa vardır bi hikmet size yağdırmak ne hacet