1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yaralarını sarmaya çalışıyorlar

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Yeni Süksün Kasabası'nda 28 Ağustos'ta şiddetli yağmurdan dolayı yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

28 Ağustos'ta yaşanan şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle yaşanan sel felaketinin yarattığı olumsuz durum Kayseri'nin Bünyan İlçesi'ne bağlı Yeni Süksün Kasabasında yaşayan vatandaşları olumsuz yönde etkiledi.

Kasabadan geçen Perçin Deresi'nin taşması sonucu Yeni Süksün'de sel felaketi yaşanmış, çok sayıda ev ve ahır su altında kalmıştı. Yaşanılan sel felaketinin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Yeni Süksün'de vatandaşlar kasabaya tahsis edilen afet yardımının biran önce ellerine ulaşmasını bekliyor.

Yeni Süksün Belediye Başkanı Gürbüz Köse, belediyenin imkanlarını seferber ederek kasaba içindeki birçok yeri temizlediklerini, bazı vatandaşların mağduriyetinin ise halen devam ettiğini belirtti. Başkan Gürbüz, "Kasabamızda yaşanan sel felaketinin ardından kendi imkanlarımızla birtakım temizlik faaliyetlerini ve altyapı yenileme çalışmalarını yaptık. Kasabada sıkıntıların giderilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Ancak bu çalışmaları yapmamıza rağmen vatandaşlarımızın sıkıntıları ve mağduriyetleri devam ediyor. Felaketin ardından, valiliğimiz kanalıyla gerekli mercilere müracaatlarımızı yaptık ve kasabamıza 140 bin YTL afet yardımı yapılması konusunda karar çıkarttık. Fakat şu ana kadar herhangi bir yardım alamadığımız için kasaba olarak sıkıntımız devam ediyor. Vatandaşlarımızda uğradıkları zararları kendi imkanları ile gidermenin yoluna gidiyorlar. Şu anda yol, su, elektrik konusunda birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların çözümü ise çıkartılan bu ödeneğin bir an önce kasabamıza gönderilmesidir. Bu konuda yetkililerden acil ilgi ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

 

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 10:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?