5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaramaz sansar elektriksiz bıraktı

Kayseri'de girdiği trafo merkezinde akıma kapılarak patlama ve yangına yol açan sansar, kentin üçte birini karanlıkta bıraktı.

Gesi yol kavşağında bulunan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'ye ait 200 bin liralık trafoya akşam saat 21.00 sıralarında giren sansar, akıma kapılarak patlama ve yangına yol açtı.

Kayseri'nin üçte biri kesinti sonucu karanlıkta kalırken, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. olaya zamanında müdahale etti.

Trafo merkezindeki patlama ve yangının bir sansardan kaynaklandığı tespit edilirken, Kayseri'nin üçte birlik bölümü ise bir müddet elektriksiz kaldı. Yapılan çalışmalar sonucunda trafo merkezinden enerji akışı sağlayarak Kayseri karanlıktan kurtarıldı.

Açıklamalarda bulunan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. İşletme ve Bakım Müdürü Mükremin Çepni, dün yaşanan elektrik kesintisinin tamamen sansarın trafo merkezine girip burada patlama ve yangına yol açmasından kaynaklandığını belirterek, “Dün saat 21.14'te Erciyes 2 indirici merkezine giren sansar patlama ve yangına yol açarak Kayseri'nin önemli bir bölümünü elektriksiz bırakmıştır. Normal şartlar altında 5-6 saatten önce elektrik verilmesi mümkün olmayan bu patlama ve yangına scada ve otomasyon sistemindeki teknolojik yenilik sayesinde başka trafo merkezlerimizden manevra yapılarak tüm kente yaklaşık 30 dakika içerisinde enerji verildi” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?