5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaşama yeniden 'merhaba' dedi

Kayseri'de özel bir hastanede ameliyathane personeli olarak çalışan 24 yaşındaki İlker Çardak'ın duran kalbi, yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldı.

İş yerinde aniden başlayan göğüs ağrısı sonrası fenalaşan 1 çocuk babası Çardak, Acıbadem Kayseri Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbi duran İlker Çardak'a acil serviste yapılan müdahale sonrası kalbi yeniden çalıştırıldı. Şok tablosu devam eden hastanın bir yandan tedavisi yapılırken diğer yandan kalp krizi teşhisi konması üzerine hastaya acilen koroner anjiyografi yapıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Olcayto İncedere ve kalp cerrahı Op. Dr. Mesut Özcan tarafından tedavisi yapılan hastanın sol ana koronerden tam tıkalı olduğu tespit edildi. Hastanın tıkalı damarlarını açmak için önce balon tekniği denendi. Ancak daha sonra iki kez kalbi duran hasta hemen ameliyata alındı.

Ameliyatı Op. Dr. Mesut Özcan önderliğinde Op. Dr. Ümit Duman, Yoğun Bakım ve Anestezi uzmanları Doç. Dr. İsmail Cinel ve Dr. Mustafa Erşepçiler tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Çardak, yeniden sağlığına kavuşturuldu.

Kalbi duran hastanın yeniden yaşama döndürülmesinde önemli noktaların altını çizen Op. Dr. Mesut Özcan, “Hastanın acil servis ekibi tarafından kalbinin çalıştırılmasının ardından, durumunun en hızlı ve doğru şekilde tespit edilerek, gerekli müdahalenin çok hızlı bir şekilde yapılabilmesi, bu tip bir vakada çok önemliydi. Ameliyatta hastamıza 3'lü bypass yapıldı. Yoğun bakım takibinde herhangi bir sağlık sorunu yaşamayan İlker Çardak, 10 gün sonra sağlığına kavuştu ve taburcu edildi” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 12:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?