3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yaşlılara akvaryumlu tedavi

Kayseri'de hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı geriatri merkezine gelen yaşlı hastalar, akvaryum balıkları ve resimler ile tedavi ediliyor.

Tıp Fakülteleri dışında Türkiye'nin ilk geriatri merkezi olma özelliğini taşıyan Kayseri Geriatri Merkezi'nde, yaşlı hastalara akvaryum ve duvara asılan resimlerle rahatlatma tedavisi uygulanıyor.

2005 yılında kurulan hastanedeki dinlenme salonunda yer alan bir akvaryum ve hastanenin çeşitli bölümlerinde bulunan tablolarla yaşlı hastaları tedavi etmeye çalıştıklarını belirten Geriatri Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Baki Akyürek, hastaları ilaçlarını aldıktan sonra rahatlatmak ve yalnızlık duygusunu önlemek için bu tür bir yöntem uyguladıklarını kaydetti. Hastanede 65 yaşın üzerindeki hastalara bakıldığını dile getiren Akyürek, akvaryum balıklarının ve resimlerin insanları rahatlatma özelliği olduğuna dikkat çekti. Akyürek, "Hastalarımızı, öğle saatlerinde yapılan ilaç tedavisinin ardından refakatçileri veya sağlık personeli tarafından koridorlarda gezdiriyoruz. Sadece bir odada kapalı kalmalarını bu şekilde önlüyoruz. Koridorlarda dolaşan hastalarımız, resimler ile rahatlatılıyor. Dinlenme salonumuzda bulunan akvaryum içerisindeki balıklar ise yaşlıları sakinleştiriyor. Yaşlı hastalarımızı görsel rahatlatma yoluyla tedavi etmeye çalışıyoruz" dedi.

Merkezde 50 adet tablonun ve bir akvaryumun olduğunu belirten Akyürek, uygulanan yöntemin hastalar tarafından olumlu karşılandığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 10:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?