5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaşlılardan sohbet evine ilgi

Kayseri'de, hizmet veren sohbet evinde, yaşlılar simit yiyerek ve sıcak çay içerek dertleşiyor.

Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Hacılar Belediyesi tarafından yapımını tamamlanarak halkın hizmetine açılan sohbet salonu, yaşlıların uğrak yeri haline geldi. Sigarasız bir ortamda arkadaşlarıyla sohbet eden ve kitap okuyan yaşlılar, arkadaşlarıyla dertleşme imkanı buluyor.

Bedava simitin verildiği ve 5 YKR'ye çayın satıldığı sohbet evine sık sık gelen 80 yaşındaki Sami Kaya, huzurlu bir ortamda yaşıtlarıyla sohbet etmenin güzel olduğunu ifade etti. Her yere bu tür salonun gerekli olduğunu ifade eden Kaya, sıcak simit ve çayın sohbetin keyfini daha çok artırdığını kaydetti. Kaya, "Arkadaşlarımızla sohbet ederiz. Kitap ve gazete okuruz. Ezan vakti geldiği zaman camiye gider namazımızı kılarız. Ayrıca burada sigara da içilmiyor. Çay bedava denilecek kadar ucuz" dedi.

Nuh İmran isimli vatandaş ise boş vakitlerinde salona gelerek keyifli vakitler geçirdiklerini de kaydetti.Huzurlu bir ortamda arkadaşlarla sohbet etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Mehmet Güney, bu tür salonların her yerde omasını istedi.

"SOSYAL BİR YARAYI KAPATTIK"

Sohbet Salonu'nun belediye olarak önemli projelerinden biri olduğunu belirten Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, sosyal bir yarayı kapattıklarını söyledi.

Kıraathane ortamını daha rahat ve konforlu hale getirdiklerini söyleyen Herdem, "Vatandaşlarımız burada sabah saat 9'dan akşam 16'ya kadar arkadaşlarıyla sohbete ediyor. Kitap ve gazete okuma imkanı bulan yaşlılar, ilçenin de eksikliklerini tartışıyor. Çayı ücretsiz yapmayı önerdik. Fakat yaşlılarımız buna karşı çıktı. Vatandaşlar, 'Şimdi içtiğimiz çayın parası vermezsek, ağalık yapamayız. Ağalığımızı elimizden alma. Ama dilediğin bir fiyattan çayı vereceksin' deyince en uygun fiyattan çay servisi yapma kararı aldık. Bu salon ile sosyal bir yarada kapatıldı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 10:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?