1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yaşlıların hobi bahçesi sevinci

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bağı, bahçesi olmayan yaşlılara ve emeklilere yönelik olarak yaptırılan hobi bahçelerinin ikincisi Beştepeler bölgesinde hizmete açıldı.


Toplam 55 bin metrekare alana kurulan ve 120 metrekarelik 204 bahçeden oluşan Beştepeler Hobi Bahçesi açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile eşi Neşe Özhaseki, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende hobi bahçesi sakinleri adına bir konuşma yapan emekli öğretmen Nazif Güden, kendilerin miskin miskin oturmaktan kurtaran Başkan Özhaseki'ye şükran borçlu olduklarını söyledi.

Güden, "Bu bahçeler, biz emeklilerin hayallerini gerçekleştirmek için verilmiş bir fırsattır. Bizleri, miskin miskin oturmaktan kurtaran ve ikinci baharımızı yaşatan yerlerdir. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy da yapımı tamamlanan hobi bahçesi hakkında bilgiler vererek, "1 milyon 750 bin YTL'ye mal olan Beştepeler Hobi Bahçesi'nde 120 metrekare büyüklüğünde 204 adet bahçe bulunuyor. Toplam alanı 55 bin metrekare olan bu bölgede ekim dikim yapmaya uygun bahçelerin yanı sıra idare binası, mescit, duşlar, tuvalet ve çocuk oyun alanı yer alıyor" diye konuştu.


Törende son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de hobi bahçelerine olan ilginin kendilerini yenilerini yapmaya yönlendirdiğini belirterek, "Şu anda iki ayrı bölgede 500 kadar hobi bahçemiz var ve yaşlılarımız buraları ekip dikerek boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Önümüzde de çok sayıda hobi bahçesi talebi var. İlgi giderek artıyor. Yaşlılarımız için ayrı bir öneme sahip hobi bahçesi yapımına önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bu çerçevede gelecek yıl bin yeni hobi bahçesi daha yapmayı planlıyoruz. Ben 13.5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bunun çok büyük bir kısmı muhalefette geçti. Bu süre zarfında gece gündüz demeden çalıştık. Kendi imkanlarımızla yapılabilecek her şeyi yaptık. Ancak iktidar gücü gereken büyük yatırım ve projelerde ise sonuç alamadık. Doğalgaz, raylı sistem, demiryolu hattının taşınması gibi önemli projelerde merkezi yönetim tarafından hep geri plana itildik. Ne zamanki seçim oldu ve 2002 yılında hükümet değişti, Kayseri için de yeni bir dönem başladı. Abdullah Gül'ün Başbakan olmasıyla birlikte doğalgaz, raylı sistem, stat, demiryolu hattının taşınması ve Erciyes Kış Turizm Merkezi gibi devasa projelerde çok büyük ilerlemeler kaydettik. Bütün bu saydığım yatırımların toplam bedeli 2 milyar doları buluyor ve hepsinin altında Abdullah Gül'ün imzası var. Yani iktidarın gücü olunca çok büyük projeler rahatlıkla devreye giriyor. Kayseri, bir kısmı biten bir kısmı da bitmek üzere olan bu projelerle gelecekte keyifle yaşanacak bir şehir konumuna gelecek. Avrupa'da insanlar nelerden faydalanıyor, neleri huzur ve keyif içinde kullanıyorlarsa bizim insanımız da aynı şekilde o imkanlara sahip olacak" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 14:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?