3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yayla yollarında düzenleme çalışmaları

Kayseri İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, İl Özel İdare'nin desteğiyle Erciyes Şeker Pınar ve Malazlı yaylalarında yol düzenleme çalışmaları başlattı. 

Kayseri İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Yağan, koyun ve keçi yetiştiricilerinin tüm sıkıntılarına ortak olduklarını ve çözüm üretmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Yıldırım Yağan, kış mevsiminde kar ve yağmur sularının etkisi ile bozulan yayla yollarının yeniden düzenlenmesi ve bakımının yapılması için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Erciyes Şeker Pınar ve Malazlı yaylalarında İl Özel İdare Genel Sekreterliği ile beraber yol çalışması yaptıklarını belirten Yağan, "Erciyes Dağı eteklerinde bulunan yayla yollarının 17 kilometresi greyder ile düzeltildi. Birlik olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yayla yollarının düzeltilmesi ve bakımının yapılması konusundaki başvurumuz gündeme geldi ve bu konuda gerekli yazışmalar yapıldı. Ardından kısa sürede yayla yolları birliğimizin bütçesinden karşılanarak greyder ile düzeltildi" dedi. 

Kayseri İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu 2. Başkanı Ali Yüce ise bin YTL'ye mal olan yol düzenleme çalışmalarının yaylada konaklayan yetiştiricilere büyük kolaylık sağladığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?