3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yaz etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yaz etkinlikleri programlarına 21 Haziran 2008'den bugüne kadar yaklaşık 185 bin kişinin katıldığını söyledi.

Mehmet Özhaseki, kültür-sanat etkinliklerini bütün yıla yayma gayreti içinde olduklarını ifade ederek, Kayseri'yi kültürel, sanatsal ve sosyal alanda yaşanabilir bir şehir yapmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kapalı mekanlarda yapılan etkinlikleri anfi tiyatroya, mahallelere, parklara ve Kültepe Kaniş Karumu'na taşıdıklarını söyleyen Özhaseki, "7 bin 200 kişilik kapasitesiyle örnek bir mekan olan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde Moskova Devlet Sirki'ni halkımızla buluşturduk.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Mahallemizde Şenlik Var' programında yer alan tiyatro gösterilerine, konserlere ve çeşitli animasyonlara hemşerilerimiz büyük bir ilgi gösterdiler. Anadolu insanının yazıyla tanıştığı ilk yer olan ve geçmişi yaklaşık 5 bin yıl öncesine dayanan Kültepe Kaniş Karumu bölgesine düzenlediğimiz 'Tarihe Yolculuk' adlı kültür turları büyük ilgi görüyor. Yazlık sinema nostaljisinin yaşatıldığı, insanların aileleriyle birlikte sıcak yaz akşamlarında açık havada sinema keyfi yaptıkları 'Yaz Sinema Akşamları'na katılım en üst seviyede oldu. Bazı zamanlarda aynı günde 3 ayrı etkinlik gerçekleştirdik. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaz etkinlikleri programına bir ay içerisinde yaklaşık 185 bin hemşerimizin katılması, bizlere yeni çalışmalar gerçekleştirme yönünde güç veriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?