5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaz okullarına kayıtlar başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin yaz tatillerini daha verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla düzenlenen yaz okullarına kayıtlar başladı.

Açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaz tatilinin yaklaşmış olması nedeniyle gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapmalarına imkan sağlamak ve tüm katılımcılara temel spor bilgileri vermek amacıyla düzenledikleri yaz okullarına kayıtların başladığını söyledi.

Bu yıl tenis, gitar, yüzme, güreş, futbol, satranç, bağlama, voleybol, jimnastik, basketbol, taekwondo, masa tenisi, halk oyunları, BESYO, askeri liseler ve polis akademisi hazırlık kursları verileceğini ifade eden Başkan Özhaseki, düzenlenen kursların branşları ile ilgili oyun kuralları, sporcu sakatlanmaları, dengeli beslenme ve ilk yardım konularında da bilgi verileceğini kaydetti.

Başkan Özhaseki, "Kurslarımızda öğrencilerin katılabilecekleri çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlenmektedir. Böylelikle çocuklarımız belediyemize ait sosyal ve spor tesislerinden yararlanarak hem sağlıklı, hem de kontrollü ortamlarda spor yapacaklardır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Galip Bitigen ise, yetenekli olanların amatör ve profesyonel spor kulüplerinin altyapılarına yönlendirileceğini belirterek, kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Sümer Gençlik Merkezi'ne başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

YÜZME HAVUZLARI AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Belsin Yüzme Havuzu ile Sümer'de bulunan Bayanlar Yüzme Havuzu 2 Haziran 2009 Salı günü vatandaşların hizmetine açılacak. İçinde spor salonu, kafeterya, çocuk oyun grubu ve aquapark bulunan Sümer Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde küçükler ve büyükler için ayrı ayrı havuzlar bulunuyor.

PARKLARDA SABAH SPORLARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin, sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla başlatmış olduğu 'Sağlıklı Yaşam İçin Spor Etkinlikleri' projesi kapsamında düzenlenen parklarda sabah sporu uygulaması, 22 bölgede uzman antrenörler nezaretinde devam ediyor. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinliklerin aralıksız olarak devam edeceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, amaçlarının sağlıklı bir toplum oluşturmak olduğunu söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?