5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaz ortasında kar keyfi

Niğde ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesinden Erciyes Dağı'na gelen öğretmenler, Temmuz sıcağında karda kayarak eğlendi.

Hacılar Kış Sporları Merkezi'nin düzenlediği 15. Geleneksel Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı, bu yıl renkli görüntülere sahne oldu.

Yaz tatilini fırsat bilen Niğdeli ve Ürgüplü öğretmenler, çadırlarını alarak soluğu 2700 rakımlı Sütdonduran Yaylası'nda buldu. Kamp yapmaya geldiklerini ve tırmanış yapmayacaklarını belirten öğretmenlerin, çadır kurmakta bir hayli zorlandıkları gözlendi.

Öğretmenler daha sonra kamp alanından 100 metre ilerideki kar tabakasına ulaşarak, buradaki karı termos ve bidonlarına doldurdu. Kar suyunun doğal ve çok tatlı olduğunu ifade eden 40 yaşındaki öğretmen Mehmet Özcan, "Bugün hem buraya kamp yapmaya hem eğlenmeye geldik. Kamp alanımızın yakınında kar olmasını değerlendiriyoruz. Ürgüp'ten arkadaşlarımız kar suyu getirmemiz için rica etti. Bende hem kendime hem onlara kar suyu götürüyorum. Birazdan da erimekte olan son karın üzerinde kayacağız" dedi.

Kar suyunu şişeleyen öğretmenler, daha sonra temmuz ayında karda kaymanın keyfini çıkardı. Karda kayan öğretmenlere Hacılarlı öğrencilerde eşlik etmeyi ihmal etmedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?