5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yaz Sinema Şenliği start aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Yaz Sinema Şenliği, 'Maskeli Beşler Kıbrıs' adlı filmin gösterimiyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, farklı ve renkli bir yaz akşamı yaşatmak için etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak, hemşehrilerimizin yaz akşamlarını evde geçirmeleri yerine daha farklı daha eğlenceli bir ortamda olmaları için bu yıl da yaz akşamlarında yaz sinema keyfinin 5.'sini gerçekleştiriyoruz. Bilindiği gibi yazlık sinemalar çok eskide kaldı. Aslında bir nostalji. İnsanların eskiden gidecekleri çok fazla yer yoktu. Aileler, dostları ile birlikle bu tip etkinliklere katılırlar ve sosyal etkinlikler bu şekilde gelişirdi. Artık günümüzde televizyonla beraber insanlar daha fazla evlere çekilmeye başladı. Ama şehri tanımak istiyorsak, şehrin yaşamasını, daha aktif olmasını istiyorsak insanların evlerinden çıkıp şehrin içerisinde olmaları gerekiyor. İşte yazlık sinema geceleri de hemşehrilerimizin evde olmaları yerine eş, dost ve çocuklarıyla beraber farklı bir yaz akşamı geçirmeleri için çok iyi bir imkan. Bizde bu amaçla başladığımız etkinliğimizi 13 Ağustos'a kadar devam ettireceğiz. Her gün akşam saat 20.30'da Mimarsinan Parkı Anfi Tiyatro'da, içerisinde Oscar ödülü alan filmlerinde olduğu gösterimler ücretsiz olarak izlenebilecek" dedi.

Mimarsinan Parkı Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programda, vatandaşların ailece ilgiyle takip ettiği Yaz Sinema Şenliği'nin ilk gününde 'Maskeli Beşler Kıbrıs' adlı filmin gösterimi yapıldı. Vizyona girdiği günden bu yana yurt çapında ilgiyle izlenen film, Mimarsinan Parkı Anfi Tiyatro'da da merakla izlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:29:17
Güncelleme :25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?