1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yaz spor okulları başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 4.'sü gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle başladı.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Gençlik Spor İl Müdürü (GSİM) Yahya Şahan'ın yanı sıra örgenci velileri ile küçük sporcuların katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Spor Koordinatörü Galip Bitigen, Yaz Spor Okulları'na bu sene 9 ayrı branşta 596 öğrenci ile başladıklarını ifade ederek, "Futbol, voleybol, basketbol, tenis, yüzme, güreş, jimnastik, futsal ve halk oyunları branşlarında toplam 596 öğrenci ile derslere başladık.

2. ve 3. dönem kayıtlarımız da devam ediyor. Kursa katılan çocuklarımıza yalnızca branş eğitimi vermekle yetinmeyip kurs süresince sporcu sakatlanmaları, ilk yardım, dengeli beslenme ve oyun kuralları konularında dersler de verilecek" dedi.

 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Anne ve babalar için en kıymetli varlık çocuklarıdır. Öğretmen için en önemli unsur öğrencidir. Devlet büyükleri için, ülkeyi yönetenler için en değerli yatırım çocuklardır. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni olan fertler olarak yetişmesinde herkese görevler düşüyor. Biz de belediye olarak yaz spor okulları ile çocuklarımıza hem spor yaptırıyor, hem de kendilerini sosyal ve sportif alanda yetiştirmelerine imkan sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve GSİM Yahya Şahan da düzenlenen spor okullarının takdire değer olduğunu ve çocukların nezih bir ortamda spor yapıp, değişik aktivitelere katıldıklarını söylediler.


Konuşmaların ardından 4. Yaz Spor Okulları dersleri başladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?