1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yazıcıoğlu çağrısını yineledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kayseri'de partisinin düzenlediği "Büyük Birlik Gecesi"ne katıldı. 

Yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'ne seslenerek, "Baba ocağında olmuyorsa, evlat ocağında birleşelim" dedi. 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kayseri Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, MHP'ye birleşme çağrısında bulunduğunu belirterek, "Mevcut partilerden birinde toplanalım dedim, MHP kabul etmedi. 

Baba ocağında olmuyorsa, evlat ocağında yapalım o zaman. Öncelikle ülkücü hareketin çilekeş isimlerini davet ettim. Bir komisyon kurup büyük milliyetçi kurultayı yapın dedim. Baktım alt yapısı yok, mevcut partilerden birinde toplanalım dedim. MHP, bu tür talepleri kesinlikle kabul etmemektedir. 

O zaman da 'Baba ocağında olmuyorsa evlat ocağında yapalım' dedim. Saadet Partisi baba ocağı, AKP evlat ocağı. AKP 360 milletvekiliyle geldi. Demek ki olabiliyormuş" dedi. 

Hedeflerinin herhangi bir siyasi partiyi baraj altında bırakmak olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, ''Bu uçağın tekerleri yerden kalktı. Cemre toprağa düştü, toprak yeşerdi. Nadas vakti bitti. Şimdi iktidar dönemi'' diye konuştu. 

Yazıcıoğlu daha sonra BBP'ye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. Gece geç saatlere kadar sanatçılar eşliğinde devam etti.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 11:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?