4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yelken Kanat Şampiyonası

5. Açık Yelken Kanat Türkiye Şampiyonası Türk Hava Kurumu ve Talas Belediyesi ev sahipliğinde heyecanla sürüyor. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yelken Kanat Şampiyonası ve Yamaç paraşütü organizasyonları ile Ali Dağının Uluslar arası Hava sporları merkezi haline geldiğini ifade etti.


Yelken Kanat Türkiye Şampiyonasını Ali Dağında yakından takip eden Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım sporcularla sohbet ederek yarışmayla ilgili bilgiler aldı. Başkan Yıldırım Yamaç Paraşütünde daha çok adını duyuran Ali Dağının gerçekleştirilen Yelken Kanat şampiyonaları ile bu alanda da isim yapacağını belirterek Talas’ın hava sporlarında uluslar arası bir marka olduğunu ifade etti. 2 kez Yelken Kanat Kayseri Kupasının ardından Türk Hava Kurumu işbirliğiyle Türkiye şampiyonası gerçekleştirildiğini belirten Yıldırım, Yamaç paraşütünü ilimizde geliştirmek amacıyla 70 kişiye kurs verildiğini şimdi Yelken Kanat içinde THK’dan kurs talebinde bulunduklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu Yelken kanat kısım şefi Murat Bayçora ise yarışmanın çok verimli geçtiğini belirterek her türlü desteği veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Yarışmanın Hakemliğini yapan Adem Hasgül pilotların 54, 74, 76 ve 91 km’lik mesafelerde verilen gol noktalarına ulaştığını belirterek çok iyi bir yarışma sergilediklerini belirtti.Yarışmanın sonuna yaklaşılması nedeniyle heyecanda doruk noktasına çıkıyor. İlk üç pilotun milli takıma seçileceğinden havadaki mücadele kıyasıya devam ediyor.

Mustafa DURAN / Kayseri KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?