3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yeni adli yıl açılışı yapıldı

Kayseri Baro Başkanı Av. Ali Taşçı, avukatların yaşadığı sıkıntıların giderilmesinin en büyük istekleri olduğunu ve Anayasa değişikliğinin de biran önce çözüme kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.

Yeni adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende bir açıklama yapan Kayseri Baro Başkanı Av. Ali Taşçı, adli sistemde yaşanan bazı yerel ve ulusal konulara değindi.

Kayseri'nin yıllardan beri acil bir şekilde yeni ve modern bir adliye binasına ihtiyacı olduğunu belirten Taşçı, "Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan ve birçok il ve hatta ilçede güzel örneklerini gördüğümüz hizmet binaları konusunda Kayseri'de henüz somut bir adım atılmamış olması bizleri son derece üzmektedir. Adalet Bakanlığı'nın yapmış olduğu çalışmaları taktirle karşılıyoruz. Ancak bizler Kayser'de ikiye, üçe hatta dörde bölünmüş binalarda hizmet vermeye devam etmek zorunda bırakılmaktayız” dedi.

Konuşmasında Kayseri'nin Adana Bölge Mahkemesi'ne bağlanmasını ve avukatların yaşadığı sıkıntılara da değinen Ali Taşçı, "Hukuk eğitimindeki kalite son yıllarda gittikçe düşmektedir. Bu kalite çıtasının yükseltilmesi gerekmektedir. Bilirkişilik konusu öncelikli konu olmaya devam etmekle beraber, hakim ve savcı açığı da gün geçtikçe artmaktadır" dedi.

Anayasa değişikliğine de değinen Taşçı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Uzun süre gündemde kalmasına rağmen bir türlü çözüme kavuşturulmayan Anayasa değişikliği de bir başka sorundur. Hemen hemen herkesin mutabık olduğu konu, mevcut Anayasanın tamamen veya büyük ölçüde değiştirilmesi yönünde olduğu halde, bu konuda somut bir gelişme olmamaktadır. Umudumuz odur ki Anayasa değişikliği biran önce çözüme kavuşur."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?