4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yeni stat 2. devreye yetişecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği görsel brifingle yapımı devam şehir stadı ve diğer spor tesisleri ile hizmete giren Kamyoncular Garajı hakkında bilgiler verdi.

Stadyumda bir müddet yaşanan sıkıntılardan sonra işin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Mehmet Özhaseki, en zor aşamalardan birisi olan çelik işini bitirdiklerini ifade etti.

Türkiye'de ilk kez bu uzunlukta bir çelik aks yerleştirildiğini kaydeden Özhaseki, “600 ton ağırlığında, 232 metre açıklığındaki aksların yerleşiminden sonra dış cephe ve tribün üstlerinin kaplamalarına devam ediyoruz. Bundan sonrası zaten hızlı bir şekilde devam edecek. Bir yandan iç mekanlarda çalışmalar sürüyor, bir yandan da koltuklar döşenmeye başlanacak. Edirne'de bir firma ile anlaşılarak çimlerin yetiştirilmesine de başlandı. İnşaat işinde kullanılan vinçlerin çıkmasıyla birlikte sahanın zemininde drenaj ve alttan ısıtma tertibatları yapılacak, ardından da çimler monte edilecek. Şu anda her şey istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah ligin ikinci yarısına kadar stadı hazır hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Açıklamasında stadın maliyetinin ve yapım süresinin dünya ortalamasının çok altında olduğuna da değinen Özhaseki, "2000 yılından bu yana ister Avrupa'da, ister Uzak Doğu'da yapılan tüm statların yapım süreleri ve maliyetlerini inceledik. İsteyen internet ortamından bunları çok rahat şekilde elde eder. Orada gördük ki bizimkine yakın büyüklükte yani 30-40 bin kişilik statların en düşük maliyetli olanı 165 milyon YTL. Üstelik bizim stadımız gibi de fonksiyonel ve donanımlı değil. Yapım süresi olarak da tüm gecikmelere rağmen yine en kısa zamanda bitirilen stat olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.

KAMYONCULARA MODERN GARAJ

Öte yandan Başkan Özhaseki, basın mensupları ile birlikte bir süre önce hizmete giren Kamyoncular Garajı'na giderek incelemelerde bulundu. Şehrin hızla değiştiğini belirten Başkan Özhaseki, değişen şehrin gereksinimlerini karşılamada hassas davrandıklarını kaydederek, "Kamyoncular, bundan çok değil 10-15 yıl öncesine kadar şehrin değişik yerlerinde rastgele duruyorlardı. Orta Sanayi civarında toplanıyorlardı. Ama buralarda bir düzen, ihtiyaçları karşılayacak bir yapılanma söz konusu değildi. İlk olarak Ambar'da bir Kamyoncular Garajı yapıldı. Şimdi de ikinci olarak burası hizmete girdi. İşletmesini kiraya verdiğimiz kooperatif yürütüyor. Temiz, güzel ve düzenli bir ortamda hizmet veriyorlar" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki, Kamyoncular Garajı'nın 1 milyon YTL'ye mal olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 22:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?