5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yeni Ufuklar'dan 8 derslikli okul

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ'NDEN 8 DERSLİKLİ OKUL

Kayseri Yeni Ufuklar Derneği tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokolü, düzenlenen törenle imzalandı.

Kayseri Yeni Ufuklar Derneği tarafından Talas ilçesinin Sakaltutan köyünde yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu için valilikte bir tören düzenlendi. Burada konuşan Vali Mevlüt Bilici, Kayseri'de sağlık ve eğitim alanında olmak üzere çeşitli hayır işlerinin yapıldığını söyledi. Kayseri'de sadece hayırsever işadamlarının değil, sivil toplum kuruluşlarının da hayır işleri yaptığını ifade eden Vali Bilici, "Gelecek günler daha aydınlık olacaksa, mutlaka eğitim sayesinde olacak. Sivil toplum kuruluşlarının bunun bilincinde olması bizi mutlu ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının bu konuda duyarlı olması lazım. Yaptırılacak okulun köyde olması da ayrı bir önem arz ediyor. Kayseri ve ülke adına hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek Genel Başkanı Mustafa Altun ise, derneklerinin ülkenin geleceğine hizmet etmek için kurulduğunu, bu nedenle eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti. Derneklerinin İstanbul şubesinin Şırnak'ta bir okul yaptırdığını da ifade eden Başkan Altun, "Bunun yanında bir de anaokulu yaptırmayı planlıyoruz. Bugüne kadar bin öğrencimizi okuttuk, 400 öğrencimize ise burslarımız devam ediyor. Elimizden geldiği kadar eğitime destek vereceğiz" dedi.

Başkan Altun, ayrıca 2 bin fidan dikmeyi planladıklarını, ancak sulama imkanlarının olmadığı için bu fidanların hem dikileceği hem de bakımının yapılacağı bir yer gösterilmesini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilici ve Mustafa Altun tarafından protokol imzalandı. 8 derslikli ilköğretim okulunun yaklaşık 400 bin liraya mal olacağı ve inşaatın 2011 yılında tamamlanacağı bildirildi.

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ'NDEN 8 DERSLİKLİ OKUL
YENİ UFUKLAR DERNEĞİ'NDEN 8 DERSLİKLİ OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 12:35:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 13:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?