5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Yeni Umutlar' ders başı yapacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama yönelik ara eleman yetiştirilmesi amacıyla geliştirilen 'Yeni Umutlar Projesi'nde eğitime 15 Mart'ta başlanacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de sanayi kuruluşlarının en önemli sorunlarından biri olan kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesi ve özellikle genç nüfusa meslek kazandırılması amacıyla, Büyükşehir Belediyesi ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Yeni Umutlar Projesi'ne AB tarafından 166 bin 412 euro tutarında hibe yardımı yapılacağı belirtildi.

Proje ile 16-29 yaş aralığındaki 180 gence modüler mobilya alanında eğitim verilerek çeşitli sanayi kuruluşlarında İŞKUR aracılığıyla ara eleman olarak istihdam edilmeleri amaçlandığı ifade edilen açıklamada, kursiyerlere eğitim görecekleri 3 ay boyunca günlük 6 euro yemek ve yol yardımı yapılarak hem kendileri, hem de ailelerine ek bir külfet getirmeden mesleki eğitim almaları sağlanacağı kaydedildi.

15 Mart 2009'da başlayacak olan kurslara katılmak isteyenlerin www.yeniumutlar.net adresinden detaylı bilgi alarak kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 14:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?