4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yeni yaşını O'nsuz kutladılar

AY AİLESİNDEN BURUK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 3 çocuktan Türkan Ay'ın 11. yaş günü için buruk bir kutlama yapan ailesi, bayram hediyesi olarak kızlarını geri istedi.

Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak üzere evden ayrılan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşler ile arkadaşları Türkan Ay'dan hala haber alınamadı. Bugün 11 yaşına giren Türkan Ay için ailesi doğum günü pastası hazırladı.

Anne Özlem Ay, kaybolan kızı Türkan Ay'ın yerine 11 adet mumu küçük kızı İkbal Ay'a üflettirdi. Duygu dolu anların yaşandığı evde, baba İbrahim ve anne Özlem Ay kızlarının fotoğrafına ve İkbal'e sarılarak ağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan

Özlem Ay, geçen süre zarfında hep aynı yerde durduklarını ve hiçbir gelişme yaşanmadığını hatırlatarak, "Kızım bugün 11 yaşına giriyor ve biz yalnız kutluyoruz. Bana hep sorardı Türkan, 'Anne doğum günüm ne zaman?' diye. En çok sevdiği gündü doğum günü. Çocuğumu götürenler izliyorlarsa insafa gelsinler. Bayram bize zehir gibi geldi ve bayramı yaşayamadık. Bize bayram hediyesi olarak kızımı versinler" dedi.

Çocukları kaçıranlara da seslenen anne Türkan Ay, "Bu kaçıranların hiç mi vicdanı yok, hiç mi içleri sızlamıyor? Neden kaçırıldıklarını 44 gündür anlayamadık. 3 çocuğu kaçırmakta ne maksatları vardı? Onlara sesleniyorum, vicdana gelsinler. Bıraksınlar çocuklarımızı, biz şikayetçi değiliz. İkbal ise ablasına doğum günü hediyesi olarak bebek aldı. Akşam geldi, ablasının odasına baktı. Eşyalarını gösterdi. 'Ablam neden yok?' dedi. 'Ablam geldiğinde aldığım bebeği ben vereceğim, anne sen sakın ağlama' diyor.

Türkan'da doğum günü hediyesi olarak hep ayakkabı isterdi. Çocuğumu göndersinler de ayakkabısını alayım" diye konuştu.

Türkan Ay'ın kardeşi İkbal Ay (6) ise ablasının gelmesini istediğini ifade ederek, "Ablamı çok özledim. Bıraksınlar artık ablamı. Hediyesini vermek istiyorum" dedi.

Baba İbrahim Ay ise, günlerinin acı içinde geçtiğini belirterek çocukları gören veya bilgi sahibi olanların haber vermesini istedi. 44 günün kendilerine zehir olduğunu ifade eden baba, "Allah'tan korkuları varsa çocuklarımızı bıraksınlar. Çocuğumun acısının yanında 44 gündür çalışamadığım için maddi ve manevi sorunlarla uğraşıyoruz. Bu sürede çocuklarımızı aradık. Maddi olarak sıkıntıya girdik. 2 aylık ev kiram olan 500 TL'yi veremediğim için ev sahibim evi boşaltmamı istedi. Çocuğumun acısının üzerine bu durum bizi ağır yaraladı. Bu mutlu günümüzde çocuğum yanımda olsaydı ona her istediğini alırdım" diye konuştu.

AY AİLESİNDEN BURUK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
AY AİLESİNDEN BURUK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
AY AİLESİNDEN BURUK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
AY AİLESİNDEN BURUK DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?