5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yeraltı şehri gün yüzüne çıkıyor

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde ortaya çıkan yer altı şehrinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, belediyenin harabe evleri yıkımı esnasında ortaya çıkan yer altı şehri ile ilgili çalışmaları sürdürüyor. Turizme kazandırılması açısından önemsenen yer altı şehrindeki çalışmalarda 20 metreye kadar gidildiğini ifade eden Kayseri Müze Müdürü Hamdi Biçer, ilçe halkının açıklamalarına göre yer altı şehrinin 15 kilometrelik olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Yapılan çalışmalar sonucunda bu uzunluğun netlik kazanacağını söyleyen Biçer, yer altı şehrinin turizme kazandırılmasının ardından ilçeye büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Biçer, "Belediyenin Dervişağa Mahallesi'nde yapmış olduğu düzenleme çalışmaları sırasında ortaya çıkan giriş kapısıyla birlikte Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne göndermiş olduğu yazıyla bu bölgenin incelenip turizme kazandırılması istemiş. Bunun üzerine yapılan yazışmaların ardından arkeologlar gözetiminde çalışmalara başlandı. 10 ve 12. yüzyıllarda Anadolu'da yaşayan Hıristiyan alemine ait yer altı yerleşimleri mevcut. Bünyan ilçesinde bulunan yer altı şehri de bunlardan bir tanesidir. Şu anda 20 metreye kadar gidildi ve şimdilik kapı taşı ve yanlara bölünen 2 yol ortaya çıktı. Birinde hayvanların barınmasını sağlayan ahır kısmı tespit edildi. Diğer kısmın da nereye gittiği ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır. İnşallah yer altı şehrinin turizme kazandırılması sonucunda Bünyan önemli bir merkez olacak" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?