7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Yeraltı Şehri’ne 10 bininci ziyaretçi

ALİ DAĞI YERALTI ŞEHRİ’NE 10 BİNİNCİ ZİYARETÇİ

Anadolu’da bilinen tek sarnıçlı yeraltı şehri olan Ali Dağı Yeraltı Şehri’ni bugüne kadar ziyaret edenlerin sayısı 10 bine ulaştı.

Talas Belediyesi tarafından 5 yıllık uzun çalışmanın ardından açılan yeraltı şehrinin 10 bininci ziyaretçisi olan Ebru Barıldar, gezinin ardından duygularını anlattı. Barıldar, "Çok beğendim, muhteşem. Talas’ta yaşıyorum ama böyle bir güzelliğin farkında değildim. İlk defa yeraltında bota bindim. 10 bininci ziyaretçi olmama da çok sevindim. Nice 10 binlerce ziyaretçi diliyorum. Belediye başkanımıza burayı ortaya çıkarttığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Bir diğer ziyaretçi ise, "Yeraltı şehri çok güzel. İnsanların bir an önce burayı gezip görmelerini tavsiye ediyorum. Belediye başkanımız yıllardır bilinmeyen bu yeri turizme kazandırmış, sağ olsun" diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 5 yıllık büyük bir emeğin sonucu olarak ortaya çıkartılan Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri’nde iğne ile kuyu kazarak bugüne geldiklerini belirterek, burasının turizme kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Yıldırım, "Turizme açıldığı günden bugüne kadar 5 aylık çok sıra sürede 10 bin kişinin gelmiş olması, şehrimizin ve Talas’ın turizmi açısından çok önemli bir gelişme. Anadolu’da bilinen sarnıçlı tek yeraltı şehrinin Ali Dağı’nda olması, değerini daha da artırmıştır. Sarnıçlı yeraltı şehrimiz yurt içi ve yurt dışında tanınarak yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Talas’taki turizm değerleri, yaptığımız büyük çalışmalarla daha da önem kazanmaktadır. Şu anda gerçekleştirdiğimiz restorasyon çalışmalarının yanı sıra, ikinci yeraltı şehrinin temizlik çalışmalarını Kiçiköy mahallemizde sürdürmekteyiz. Ali Saib Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin hemen yanı başındaki ikinci yeraltı şehrimizin temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra, Ali Dağı gibi turizme kapılarını açacağız. Tabiat ve kültür varlıklarıyla zengin Talas’ta çok sayıda yeraltı yerleşimi bulunuyor. Bunları sırayla gün ışığına çıkartarak, turizm değeri haline getirip, ilçemizi tam bir turizm cennetine dönüştüreceğiz" diye konuştu.

ALİ DAĞI YERALTI ŞEHRİ’NE 10 BİNİNCİ ZİYARETÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 17:39:01
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?