5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yeşilay Cemiyeti'nden uyarı!

YEŞİLAY'DAN

Kayseri Yeşilay Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Uyanık, yılbaşı eğlencelerinde, aşırı derecede alkol ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Kazancılar Çarşısı girişinde basın açıklaması yapan Uyanık, yeni yılın mutlu ve huzurlu geçmesi temennisinde bulundu. Alkol gibi insan sağlığına zarar veren içeceklerin yılbaşında fazla tüketimi yapıldığını hatırlatan Uyanık, ölümlerle sonuçlanan trafik kazaları gibi faciaların yaşanmaması için alkolün tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Gözübüyük İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Adem Şahin ise, 4.Murat Han olarak giydiği kıyafet ile esnaflara uyarılarda bulundu. 4. Murat Han'ın o dönemde sigara ve alkol yasağını hatırlatan Şahin, "Ben Bağdat Fatihi 4.Murat Han Gerçi siz beni devrimde sigara ve içkiye getirdiğim yasaklarla hatırlarsınız. Duydum ki torunlarımdan birçok insan bu gece yılbaşı eğlencesi adı altında seller gibi içki içecek, deliler gibi kumar oynayacakmış. Gördüm ki siz onların amellerine, adet gelenek ve göreneklerine muhalefet etmemiz gerekirken onlara eşlik etmişiniz. İyi yıllar Müslümanlar. Irakta Filistin de Afganistan da Yemen de ve Gazze de yapılanları kutlayın. Kutlayın 2009 yılında yapılanları içinize siniyorsa. Ey torunlarım uyanın ve kendinize gelin" şeklinde konuştu.

Şahin, konuşmasının ardından esnaflara gençlerin kötü alışkanlıklarından uzak durması için bildiri dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 17:56:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 21:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?