3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yeşilhisar'da süt üreticilerine seminer

Kayseri'de Gülsan Meysu A.Ş. ile Henkel ECOLAB Temizleme Sistemi A.Ş. firmaları, süt sektöründe kaliteli ve hijyenik üretimi arttırmak için pilot bölge seçtiği Yeşilhisar ilçesinde üreticilere yönelik eğitim seminerleri düzenliyor.

Yeşilhisar ilçesi Petnak Dinlenme Tesisleri'nde Gülsan Meysu A.Ş. ile ECOLAB Temizleme Sistemi A.Ş. firmaları tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen eğitim seminerine, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ,süt üreticileri ve çiftlik sahipleri katıldı. Eğitim semineri kapsamında açıklamalarda bulunan ECOLAB Satış Temsilcisi Veteriner Hekim Serhan Pehlivanoğlu, Meysu ile birlikte Kayseri bölgesinde sütün kalitesini arttırma yönünde bir eğitim programı düzenlediklerini söyledi. Pehlivanoğlu, amaçlarının inekten çıkan sütün kaliteli olmasını sağlamak ve en kısa zamanda fabrikaya ulaştırıp paketlenerek tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırmak olduğunu vurguladı. Pehlivanoğlu, bu kalite ve hijyenik ortamın nasıl sağlanacağını üreticilerle paylaşacaklarını söyledi.

Gülsan Meysu A.Ş. Pazarlama Müdürü Osman Güldoğdu ise Yeşilhisar ilçesini pilot bölge seçtiklerini, bu amaçla üreticilerden kaliteli ve hijyenik süt alabilmek için eğitim seminerleri düzenlediklerini belirtti. İlk etapta bu çalışmayı sadece Yeşilhisar ilçesinde sürdüreceklerini ifade eden Güldoğdu, daha sonra diğer ilçelerde de aynı uygulamayı yapacaklarını kaydetti.

Güldoğdu, "Yeşilhisar'da süt potansiyeli çok yüksek ve biz bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Sütü, sadece eğitim verdiğimiz çiftlik sahipleriyle süt üreticilerinden alıyoruz. Hedefimiz ilk etapta 50 ton süt alabilmek. Bunu yıl sonuna kadar 150 tona çıkarmayı planlıyoruz. Firma olarak süt sektörü için yeni yatımlar yaptık ve günlük süt işleme kapasitemiz 25 ton civarındadır. Eylül ayının ilk haftası itibariyle Meysu süt üretime başlayacaktır'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 11:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?