5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yetenekleriyle dikkat çekiyor

BEATBOX SERKAN YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Kayseri'de üniversite öğrencisi olan Serkan Bozçalı, ilginçi müzik yeteneğiyle adından söz ettiriyor.

Kayserili Serkan Bozçalı, 'beatbox' olarak adlandırılan ve enstrümansız olarak çıkardığı seslerle bir anda Kayseri'de ilgi odağı olup, şimdiden önemli organizasyonlarda boy göstermeye başladı.

Aksaray Üniversitesi Gıda Teknikerliği Bölümü öğrencisi olan Serkan Bozçalı, 5 yıldan beri beatbox ile uğraştığını belirterek, ismini dünya çapında duyurmayı hedeflediğini söyledi.

Beatboxı hiçbir enstrüman aleti kullanmadan ağızla yapılan ses sanatı olarak tanımlayan Bozçalı, "Bir arkadaşım aracılığıyla bu müzikle tanıştım. Ama daha sonra internetten çalışmalarıma devem ettim. Son 1,5 yıl içinde de kendimi çok geliştirdim. Bana artık çevremde 'Beatbox Serkan' diye hitap ediyorlar. Hem Türkçe hem yabancı her tür müziği, hatta sinema müziklerini enstrümansız olarak hatasız bir şekilde ağzımla çıkartıyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz bir enstrümanı olabilirsiniz. Bu işi fazla yapan insan yok piyasada. Özgün bir tarz enstrüman kullanmıyorsunuz. Birçok insan orkestra kuruyor. Birçok şarkıcının arkasında baterist olarak çıktım. Türkiye'de benim çapımda bu işi 10 kişi yapıyor diyebilirim. Türkiye'de her şeyin yarışması oldu, ama bir beatbox yarışması olmadı. Sıra artık beatboxa geldi diyebilirim" dedi.

Beatbox yaparken bas ve tizlerin çok net çıkması gerektiğinin de altını çizen Bozçalı, "Müzik duygusu olan herkes bunu yapabilir. Nefesi çok iyi kullanmak gerekiyor. Mesela ben gırtlağımdan güzel ses çıkartabilmek için kanamalara katlandım. Her geçen gün kendimi daha da geliştiriyorum" diye konuştu.

Özellikle öğrenim gördüğü okulda bu ilginç özelliği sebebiyle her türlü organizasyonda rol aldığını ifade eden Serkan Bozçalı, Türkiye'de ve yurt dışındaki müzik gruplarıyla çalışmak istediğini söyledi.

BEATBOX SERKAN YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
BEATBOX SERKAN YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
BEATBOX SERKAN YETENEKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 14:01:03
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 14:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?