30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Yıldız: Halıyı iade ediyorum

AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. tarafından kendisine hediye edilen ipek halının “devletle mahsuplaşmada gider olarak gösterilmesine” ilişkin, “Halıyı, nezaketen çalışma arkadaşlarımdan alıyorum, sonra yine nezaketen iade ediyorum” dedi. 

Yıldız, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde gazetecilerin, Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş'yi denetleyen müfettişlerce, “şirket hesaplarında kendisine 10 bin YTL değerinde ipek halı hediye edildiği, bunun faturasının devletle mahsuplaştırılmada gider olarak gösterildiğinin” belirlendiği yönündeki soruları yanıtladı.

Milletvekili seçilmesinin ardından 4 Kasım 2002'de, bu şirketteki genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini belirten Yıldız, Yönetim Kurulunun aldığı kararla, herkesin gözü önünde düzenlenen törende kendisine plaket verildiğini ve bir halı hediye edildiğini söyledi. “O halıyı, nezaketen çalışma arkadaşlarımdan alıyorum, sonra nezaketen yine iade ediyorum” diyen Yıldız, evinde ipek halı değil, “makine ve el halısı” bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu halının değerinin 1500-2 bin dolar değerinde olduğunu belirten Yıldız, “Benim mizacımı bilenler, neyi yapıp yapmadığımı da bilirler” dedi. Namusu ve şerefiyle çalışmak isteyenlerin, bu tür haberlerle yıpratılmamasını isteyen Yıldız, ülkenin, dürüst insanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yıldız, bu şirketin cirosunun 150 milyon dolar olduğunu, çalıştığı sürelerde milyon dolarlık ihaleler yapıldığını; müfettiş raporlarında bir liralık sıkıntının dahi yer almadığını belirtti.

Bu hediyenin gider olarak yer alıp almadığının sorulması üzerine Yıldız, şunları kaydetti:

“Ben 4 Kasım'da istifa ettim, o şirketin tasarruflarıyla alakalı bir tasarrufum yok. 1989'dan bu yana imtiyaz hakkı alan bu şirketin, hizmet ettiği her yıl için değerlendirilen bir konu vardır; kabul edilen makul giderler ve makul olmayan giderler... Her yıl olmuştur. Müfettiş de rapor tutmuş, tartışılır. Rapora da saygı duyuyorum. Bunun, Taner Yıldız ile ne ilgisi var?”


iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 14:13:55
Güncelleme :17 Kasım 2006 Cuma 16:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Celalettin Özhamaratlı IP: 85.97.87.xxx Tarih : 19.11.2006 20:42:10
Milletvekilimiz Sn Taner Yıldızı mizaç olarak en iyi tanıyanlardan birisiyim. O öyle bir insanki bir yığın altına batırsanız acaba bulaştımı diye üzerini çırpar.Böyle dürüst insanların siyaset yapması memleketimiz için bir şanstır.