5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yılın ahisi seçildi

HACILAR'DA YILIN AHİSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SEÇİLDİ

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa öğrenciler tarafından kurulan komisyonla Karamavuşlar Market sahibi Hakan Karamavuş 'Yılın Ahisi' seçildi.

Hacılar Genç İşadamları Derneği salonunda düzenlenen ödül törenine Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak, Hacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Hacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Alan, bu yıl 'Yılın Ahisi'ni farklı bir uygulama ile seçtiklerini belirterek, 'Çocuktan al haberi' atasözüne uyarak, Boydak İlköğretim okulu öğrencilerine seçtirdiklerini belirten Alan, “Bu konuda öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu kapsamda öğrencilerimiz tarafından Yılın Ahisi olarak seçilen Karamavuş Market sahibi Hakan Karamavuş'u tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem ise, Ahiliğin medeniyetin çok önemli bir parçası olduğunu söyledi. Erdem, "Ahilik bizim olmazsa olmazımızdır. Bizim iktisadi tarihimizin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Ahilik aslında ne iktisadi bir meseledir, ne esnafı ilgilendiren bir meseledir. Ahilik bizim ahlak anlayışımıza, bizim iktisadi anlayışımıza, bizim devlet anlayışımıza kadar uzanan koskoca bir kültürün adı olarak tanımlamakta yara vardır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan slaytlar eşliğinde Ahiliğin tanımı yapılırken, esnaf kontrolleri sırasında Ahiliğin tanımına uyan işyerleri ve uygun olmayan işyerlerinin görüntüleri anlatıldı. Öğrencilerin hazırladığı slayt gösterisinin ardından Hacılar'da 'Yılın Ahisi' seçilen Hakan Karamavuş"a ödülü öğrenciler tarafından verildi.

Törende ayrıca Hacılar'a emeği geçen Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Hacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Gürdoğan, İstikbal A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Kahraman'a plaket verildi.

Plaket törenin ardından bir konuşma yapan Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, böylesine anlamlı bir konuyla ilgili öğrencilere yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Kaymakam Öksüz, "Biz her zaman iyiyi alkışlıyoruz. Kaliteli hizmet sunmayan esnaflarımızın da birtakım denetlemelerle onların insanlarımıza daha kaliteli hizmet etmesini arzu ediyoruz" dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem de, “Hacılar'da; esnafıyla, işadamıyla, hayırseveriyle, yöneticisiyle birlik ve beraberlik hüküm sürüyor, böyle de devam edecek. Ben bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HACILAR'DA YILIN AHİSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SEÇİLDİ
HACILAR'DA YILIN AHİSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SEÇİLDİ
HACILAR'DA YILIN AHİSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan ÖZTÜRK IP: 78.160.114.xxx Tarih : 20.11.2009 00:46:28

Yılda kaç defa yılın ahisi seçiyorsunuz acaba ?  Bu sene bir kaç kez çıktıda bu haber  farklı kişilerle.