30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Yılın başkanları seçiliyor

Kayseri'de faaliyet gösteren Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi, düzenlediği anket sayesinde yılın yerel yöneticilerini seçiyor. 

Ülke kalkınmasında, demokrasinin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanmasında büyük önem taşıyan yerel yöneticileri, takdir ve teşvik ederek desteklemenin çok önemli olduğunu kaydeden Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz, bu düşünceden hareketle Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi olarak "Yılın Başarılı Başkanları"nı seçmek için bir anket başlattıklarını söyledi. Yılın yerel yöneticisini seçerken tamamen Belediye Başkanları'nın projelerine dayanarak belirlediklerini ifade eden Oğuz, belirlenen adayları vatandaşların takdirlerine sunduklarını söyledi. 

Başarılı başkanları seçmek için başkanların projelerini halkın oylarıyla destekleme yolunu seçtiklerini vurgulayan Oğuz, "2 aydır yürüttüğümüz çalışmalarımız, belediyelerimizden ve halkımızdan da büyük ilgi ve destek görmeye devam ediyor. Özellikle internet aracılığıyla yürüttüğümüz ankete ilgi çok büyük. Düzenlediğimiz ankette Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi olarak aday tespiti dışında başka herhangi bir katkımız bulunmamaktadır. Tamamen ödüle layık görülecek başarılı Belediye Başkanları halk tarafından, halk oylamasıyla belirlenecektir" dedi. 

Başarılı Belediye Başkanları'nı mevcut bulunan 3 bin 215 belediyenin tümünü aynı kefede değerlendirmenin mümkün olmadığını kaydeden Oğuz, değerlendirme yapmak üzere farklı kategoriler belirlediklerini belirtti. Yapılan değerlendirmelerde uygulanan kategorileri anlatan Oğuz, "Örneğin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni birbiriyle kıyaslamamız hem doğru olmaz, hem de başkanlarımıza büyük haksızlık etmiş oluruz. Her ikisinin de sahip olduğu imkanlar ve altında bulunduğu şartlar birbirinden çok farklı. Aynı örnek, İlçe ve Belde Belediyeleri'mizde de gösterebiliriz. Bölgenin fiziki durumu, sosyal yapısı, nüfusu ve diğer kaynakları eşit olmayabilir. O nedenle bütün saydıklarımızı göz önünde bulundurarak halkımızın oy kullanması gerekmektedir. Bununla birlikte, belediye başkanlarımızın halklarıyla ne kadar iç içe olduğu ve o bölgede halkın ne kadar yönetime dahil bulunduğunun ölçülmesinde en doğru yolun bu olduğu kanısındayız" diye konuştu. 

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz, özellikle internet aracılığıyla yürütülen anketten haberdar olmayanların "www.yerelyonetimler.com.tr" adresinden başkanlarına destek verebileceklerini de sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 11:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?