4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

YÖK eylemi olaysız sona erdi

YÖK’ün kuruluş yıl dönümünü protesto etmek amacıyla Kayseri’de eylem düzenlendi.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Hunat Medresesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, basın açıklaması yaparak Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto etti.

 Grup, "YÖK’e hayır", "Yaşasın parasız bilimsel demokratik anadilde eğitim mücadelemiz", "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek" ve "Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız", "F tipi üniversite istemiyoruz" gibi sloganlar atarak eylemine başladı. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Emek Gençliği, Ekim Gençliği ve Gençlik Dernekleri Federasyonu adına bir basın açıklaması yapan Muharrem Demirkıran, YÖK’e karşı mücadelenin sadece gençliğin sorunu değil, tüm halkın sorunu olduğunu söyledi.

Demirkıran, "YÖK hırsız profesör müsveddelerinin kuruludur, yolsuzluktur, Sabancılar’ın, Koçlar’ın, Eczacıbaşı ve Tepe Holding gibi çakalların saltanatıdır. YÖK’ün doğum yılı 12 Eylül 1980 darbesidir. Kuruluşundan bugüne kadar üniversiteler üzerinde baskı, işkence ve zulmün uygulayıcı ayağı olmuştur. Ama bugün 23. kuruluş yıl dönümünü kutlayan YÖK, gençleri susturmayı başaramamıştır. YÖK’e karşı mücadele yalnızca gençliğin sorunu değil, tüm halkın sorunudur. Bu mücadele politik özgürlükler mücadelesidir. Tüm halkı ilgilendirir. Bu faşist kurum dağıtılmadan, ne üniversiteler demokratik, parasız, bilimsel eğitime kavuşturulabilir, ne ülkedeki diğer sorunlar çözülebilir. YÖK’e karşı mücadele, faşist rejime karşı mücadeledir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından slogan atarak dağılan gruba polis müdahale etmedi.

kayseri
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 14:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?