1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Yol kapatma kararı 2 gün ertelendi

Kendine ait arazisinin üzerinden belediye kamulaştırma yapmadan yol yapınca, arazi sahibi yolu mahkeme kararı ile kapattırdı.


Edinilen bilgiye göre; Melikgazi Belediyesinin Organize Sanayi Bölgesine giden İnecik mevkisinde, kamulaştırma yapmadan açtığı yol başına dert oldu. Mehmet Erçetin isimli şahsın eşine ait olduğu belirlenen yaklaşık 1200 metrekarelik kısmına, kamulaştırma yapılmadığı için arazi sahibi mahkemeye verdi. Mahkeme Mehmet Erçetin'i haklı bulunca, Erçetin yolu kapatma kararı aldı. Arazi sahibi Mehmet Erçetin'in avukatı Ayhan Özer, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 yıl önce hizmete açılan İnecik Bağları bölgesindeki yol için Melikgazi Belediyesinin kamulaştırma yapmadığını iddia etti. Belediyenin, müvekkili ile anlaşmadan arazisi üzerine yol yaptığını belirten Özer, ''Belediye, müvekkilimin arazisini kamulaştırmadan üzerine yol yaptı. Bunun üzerine açtığımız dava, mayıs ayında sonuçlandı. Mahkeme, yolun asfaltının kazılmasına ve kenarında yapılan duvarların yıkılmasına karar verdi. Bunun üzerine belediyeye tekrar başvurduk, ama yapıcı hiçbir girişim olmadı. Biz de mahkeme kararının uygulanması için icra müdürlüğüne başvurduk. Bugün de Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını uygulamak için yolu kapatacağız. Amacımız, vatandaşın kamu hizmetini engellemek değil, müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesini sağlamaktır'' dedi.


Arazi sahibi Mehmet Erçetin ise Organize Sanayi Bölgesi'ne giden yolun geçtiği arazinin 1200 metrekaresinin, eşi Aliye Erçetin adına kayıtlı olduğunu söyledi.


Jandarma ekipleri ile olay yerine gelen Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yerebasan, arazi sahibi Mehmet Erçetin ve Avukatı Ayhan Özer'den iki günlük süre alarak Pazartesi gününe kadar yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 23:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayrettin doğan IP: 88.228.89.xxx Tarih : 24.09.2007 00:40:51

belediyeler Kayseri'yi babalarının çiftliği sanıyor herhalde!Herkesi yapılan haksızlıkları kınamaya ve sessiz kalmamaya davet ediyorum