3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

YTL'li ilk müşteriye takım elbise bedava

Kayseri’de bir esnaf, Yeni Türk Lirası (YTL) ile alışveriş yapan ilk müşterisine takım elbise hediye etti. Yaklaşık 5 ay önce verdiği sözü tutan esnaf, müşterisinden aldığı 15 YTL’yi hatıra olması için duvara astı.

23 Temmuz 2004 tarihinde fiyat etiketlerini hem TL, hem de YTL olarak düzenleyen ve bu amaçla vatandaşların YTL’ye alışmalarını sağlamaya çalışan Sümerli Giyim Mağazası sahibi Mehmet Sümerli, "1 Ocak 2005’te ilk 15 YTL’yi getiren müşteriye takım elbise hediye edeceğim" şeklindeki sözünü tuttu. O günlerde haberi basından takip eden ve bugünü dört gözle bekleyen Yusuf Kenan Dikici, yeni yılın ilk YTL talihlisi oldu.

Bankadan çektiği YTL ile Sümerli Giyim Mağazası’na giden Dikici, o gün verilen sözü hatırlattı ve 15 YTL’yi vererek takım elbiseyi aldı. Yeni yılın ilk YTL talihlisi olan Dikici, "23 Temmuz 2004 tarihinde günlük gazetelerde ve daha sonraki günlerde TV kanallarında, YTL ile ilgili haberlerin yoğunluk kazandığı günlerde Sümerli Giyim’in kampanyasını duydum. Ve ilk işim gazete kupürünü kesmek ve cüzdanıma koymak oldu. Buradan bir geçişimde de Mehmet Sümerli ile tanıştım. Gazete kupürü cebimde 1 Ocak 2005’te yanınızdayım dedim. Yeni yılın ilk hediyesini Sümerli Giyim’den aldım. YTL’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Mağaza sahibi Sümerli ise, sözünü tutmanın gururunu yaşadığını belirterek, 15 YTL’yi anı olarak saklayacağını belirtip, 15 YTL’yi kasanın arkasındaki panoya astı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 19:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?