3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yumurtalardaki sır!

Kayseri’de, ev hanımı Kadriye Övünç, 2 yıl önce pazardan aldığı, birinde "Allah", diğerinde "Resul" yazan yumurtaları halen saklıyor. Kayseri’nin Argıncık Mahallesi’nde oturan ev hanımı Kadriye Övünç, yaklaşık iki yıl önce pazardan aldığı iki gizemli yumurtayı bugüne kadar sakladı.

Yumurtaları aldığı günden iki gün sonra dolaptan yemek yapmak için çıkaran Övünç, pazardan aldığı sırada hiçbir yazının olmadığını, yemek yapmak için çıkarırken, birinde eski yazıyla "Allah" diğerinde ise "Resul" yazısını anımsatan ifadeler gördüğünü söyledi. Kadriye Övünç, o günden bugüne kadar yumurtaları evinin en güzel köşesinde saklıyor.

Kadriye Övünç, bu şekilleri gördükten sonra eşine de gösterdiğini belirterek, daha sonra bu şekillerin ne anlama geldiğini mahallenin imamına sorduklarını, imamın ise kendilerine bu ifadelerin eski yazıyla "Allah" ve "Resul" anlamına geldiğini söylediğini ifade etti.

Bu olaydan sonra yumurtaları koruma altına alan Övünç, aldığı günden bugüne kadar yumurtaları büyük bir özenle saklamış. Evinin en güzel köşesine koyduğu yumurtaların kendisi için çok önemli olduğunu belirten ev hanımı Kadriye Övünç’ün üzüldüğü bir durum var. O da üzerinde "Resul" yazan yumurtadaki ifadelerin birkaç ay önce silinmeye başlamış olması. Övünç’ün şimdiki korkusu ise "Allah" yazan yumurta üzerinde yazıların da silinmesi.

Konuyla ilgili olarak Kayseri İl Müftü Yardımcısı Lütfi Çetinkaya yaptığı açıklamada, bu gibi durumların doğal olduğunu ve tabiatta da çeşitli olaylar sonucunda oluşabileceğini söyledi. Müftü yardımcısı Lütfi Çetinkaya, yumurta üzerindeki ifadelerin genel manada olmasa da eski yazıyla "Allah" anlamına geldiğini de belirterek, bu gibi konularda vatandaşları uyararak abartılmaması gerektiğini söyledi.

Kadriye Övünç ise, bu yumurtaların kendisi için ayrı bir özelliğinin olduğunu ve yumurtaları her şeye rağmen saklamaya devam edeceğini söylüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 13:59:28
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?