4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yün satıcıları çok dertli

Kayseri'de, yün satarak geçimini sağlayan esnaf, hazır yataklara olan talebin artması işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Tarihi Vezirhanı'nda bulunan ve 35 senedir baba mesleğini yapan yüncü esnafı Mustafa Aslan, kış mevsiminde işlerinde düşüş yaşandığını, ancak yaz aylarında biraz hareketlilik yaşandığını belirtti.

Eskiden yün döşeklerinin kullanılması nedeniyle işlerinin iyi gittiğini de ifade eden Aslan, son yıllarda hazır yataklara olan talebin artması işlerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Bir zamanlar günde 100-150 kilogram yün sattığını da ifade eden Aslan, "Bugünlerde ancak 1-2 kilogram yün satabiliyoruz. Eskiden bu handa 25-30 tane yüncü dükkanı varken, bugün 5 sadece esnaf kaldık. Diğer esnaflar dükkanlarına kilit vurup başka mesleklere yöneldiler. Vatandaş, evlenecek gençlerin çeyizi için yün alıyor" dedi.

Kayseri'de koyun üretimi olmadığı için yünde olmadığını dile getiren Aslan, Suudi Arabistan, Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Ankara ve Afyon illerinden yün getirdiklerini de belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 09:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?