3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Yunus Serin'in 191. kitabı çıktı

Erciyes Üniversitesi’nde eğitim veren ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Danışmanlığı’nı yapan Prof. Dr. Yunus Serin’in 191. kitabı “Yem Bitkileri ve Meraya Dayalı Hayvancılık Eğitimi”isimli kitabı çıktı

Uzun yıllar Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan ve bir buçuk yıldır Erciyes Üniversitesi’nde eğitim veren Prof. Dr. Yunus Serin,"Yem bitkileri ve Meraya Dayalı Hayvancılık Eğitimi’’ adında 191’inci kitabını çıkarttı. Kitap hakkında bilgi veren Prof. Dr. Serin, eserinin diğer yazdığı akademik çalışmalardan farklı olduğunu söyledi.

Serin, “Çiftçiye hizmet götürmesi gereken kuruluşlar, Ziraat Fakülteleri, Veteriner Fakülteleri ve Tarım Müdürlükleridir. Eserimde çiftçilerin kooperatif kurarak birlikte tarım yapmalarını hayvanlarının et ve süt verimini arttırmak için kaliteli yem bitkileri ile beslemelerine ve meraların nasıl islah edileceği konusunda bilgileri bir araya getirdim. Türkiye’de ilk defa veterinerler ve ziraatçıların bir araya geldiği bir eser” dedi.

Kitabı ücretsiz olarak Türkiye’de ki tüm Valiliklere İl Tarım Müdürlükleri'ne
ve Belediye Başkanlıkları'na gönderdiğini kaydeden Serin, eserin masraflarının tamamını AB Hibe programında ki projelerden karşılandığını dile getirdi. 3 bin 500 adet basımın yapıldığını ifade eden Serin, “Türk tarımına hizmet etmek adına Kayserideki tüm köylere eserimi gönderdim. Kitabın dagıtımından teslimatına kadar hiçbir ücret ödemeden çiftçilerimize ulaştırılmasını sağladık.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?