5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Yürek burkan sergi

Kayseri'de Şehit ve Dul Yetimler Derneği Kayseri Şubesi tarafından açılan görevi başında şehit olan asker, polis ve öğretmenlerin eşyalarının yer aldığı sergiyi gezenler duygulu anlar yaşadı.

Kiçikapu Mahallesi'nde yer alan Şehit ve Dul Yetimler Derneği Kayseri Şubesi tarafından 2004 yılında açılan sergide, görevi başında şehit düşen asker, polis ve öğretmenlerin eşyaları yer alıyor.

Dernek binasının ikinci katındaki bir odada sergilenen şehitlerin eşyaları her gün çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Şehitleri unutmamak için açılan sergi hakkında bilgi veren Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, görev başında şehit düşen 247 asker, polis, imam, doktor ve öğretmenin eşyalarının sergilendiğini kaydetti.

Çay fişinden kaleme kadar çok sayıda eşyanın sergilendiği müzeye gelen vatandaşları bilgilendirdiklerini söyleyen Yavuz, "Burada şehitlerimizin günlük hayatta kullandığı eşyalar sergilenmektedir. Kalemden tutun da mermi, çay fişi, giysi gibi çok sayıda eşya bulunmakta. Buraya gelen vatandaşlarımız eşyaları görünce duygulu anlar da yaşıyor" dedi. Yavuz, 5 yıldır faaliyette olan sergiyi herkesin ziyaret etmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 12:04:33
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 12:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?