4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Yurtlarda koğuş sistemi kalkıyor

Kayseri İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü "Gençlik Evleri Projesi" adı altında bir çalışmayı hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Eğer proje gerçekleştirilse özellikle 13-18 yaş arasındaki gençler, koğuşa benzeyen yurtlardan kurtulup, daha geniş, ferah ve her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği müstakil ev tipindeki mekanlarda yaşayabilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kayseri İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Ertarhanacı, yurtlarda kalan gençlerin küçük odalarda bazen 8 kişi kaldıklarını ve bu mekanlarda bazen nefes dahi alamadığını belirterek, bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yer sorunuyla karşılaştıklarını; ancak bu sorunu kendi bünyelerindeki binalarla çözmeye çalıştıklarını ifade eden Ertarhanacı, bununla ilgili hem Genel Müdürlük, hem de kendilerinin projeler hazırladıklarını söyledi.

Ertarhanacı, "Yakın zamanda hayata geçirmek üzere gençlik evleri adı altında bir proje hazırladık. Bu projeyle gençler müstakil tipli evlerde yaşayacaklar. Burada her işlerini kendileri yapacak. Yani bir evde neler yapılıyorsa hocaların denetimi altında onları yapacaklar. Bu yolla ev özlemi çeken bu gençlerimizin bir nebze olsun özlemlerini gidermeye çalışacağız. Öte yandan yüzme havuzlarından internet kafelere kadar her şeyi içinde bulunduran sosyal tesisler de kurarak, burada kalan gençlere eğlenceli vakitler geçirebileceğiz" diye konuştu. Gençlik Evleri’nin yapılacağı yerle ilgili olarak ilgili kurumlara yazılar yazdıklarını belirten Ertarhanacı, cevapların olumlu gelmesi halinde de çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 18:26:21
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akça IP: 85.99.210.xxx Tarih : 31.05.2005 15:12:12
faaiyette geçerse geleçegimiz acısında cok önemli olur,ben şahsım adına gerçekten çocukları düşünerek ve onlara daha iyi hizmet hazırlama çalışması yaptığınız sizlere çok teşekkür ediyorum ... bende yurtlarda yetiştim.Allah herzaman devletimizin yanında olsun.Biz sizleri gibi değerli insanlara herzaman borçluyuz