3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Kayseri Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşların çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, Vali Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Orduevi'nde tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin ardından Nato Caddesi'nde devam eden kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kortejle törene katılanları selamladı. Askeri geçit töreninin ardından, kutlamalar top atılmasıyla devam etti.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdav Ulugüler, tüm ülkede olduğu Kayseri'de de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını ifade ederek, bu zaferin Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli ve anlamlı bir zafer olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un Türk milletinin yokluktan varlığa yükselmesinin bir zaferi olduğunu ifade eden Ulugüler, ''30 Ağustos, Türk milletinin ordusuyla el ele vererek, yapmış olduğu mücadele sonucunda kurduğu Türk devletinin zaferidir. Bu yönüyle Türk ve dünya tarihi açısından önemli bir zafer olduğu için bugün halkımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz'' dedi.

Vali Mevlüt Bilici ise Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın yapıldığını hatırlatarak, ''Bu savaşların en önemli 30 Ağustos Zafer Bayramı'dır. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için durmadan çalışacağız. İnşallah bu memleket bir daha kötü günler görmeyecek. Bugün asker, sivil hep beraberiz'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Ağustos ayının Türk milletinin tarihinde zaferler ayı olarak bilindiğini işaret ederek, “Şan ve şerefle dolu bir tarihimiz var. Bu zaferlerin kazanılmasında en büyük pay şahitler ve gazilere aittir. 30 Ağustos Zafer Bayramı özgürlüğümüzü kazandığımız önemli bir gündür. O tarihten itibaren ayağa kalkan, büyüyen bir Türkiye'ye sahibiz. Bugünlerin anılması gerekir. Çünkü gençlerimizin bugünleri bilmesi lazım'' dedi.

AK Parti Kayseri milletvekili Taner Yıldız da, şehitleri rahmetle, gazileri şükranla andığını ifade ederek, ''30 Ağustos gibi sıkıntılı günlerden geçerek, gelişen ve modernleşen bir Türkiye haline geldik. Bundan sonra Türkiye'nin önü daha açık. Kavgasız, savaşsız bir ortamda, Türkiye bütün enerjisini kalkınmaya ayıracak ve daha güzel günler Türkiye'nin olacaktır'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?