2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Zehirlenen hastaların sağlığı iyi

Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Oktay Ferit, Kayseri'den zehirlenme şikayetiyle gelen 62 hastanın yatılı olarak tedavi edildiğini, hiç birinin hayatı tehlikesinin olmadığını belirtti.


İHA muhabirine bir açıklama yapan Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ferit, Kayseri'de bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında çalışan işçilerin Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tetkiklerinde kurşun oranın yüksek çıkması üzerine kendilerine başvuru yapıldığını ifade ederek, hukuki süreçle ilgili yetkili hastane kendileri olduğu için işverenin de tavsiye üzerine 83 işçinin hastanelerine getirildiğini söyledi. Dr. Ferit, 62 işçiyi kurşun düzeylerinin yüksek çıkması üzerine hasteneye yatırdıklarını belirterek, bunlardan hiç birinin hayati tehlikesi olmadığını kaydetti.


İşçilerin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sonuçların oluşabileceğine dikkat çeken Dr. Ferit, bu tür işyerlerinde havalandırmanın çok iyi olmasının, eldiven ve maske kullanılmasının gerekli olduğunu ifade etti. Başhekim Dr. Ferit, nasıl önlem alınacağı konusunda bir çok işyerinin kendilerine başvurduğunu vurgulayarak, başvurular üzerine bir ekip göndererek kuruluşlara alınması gereken önlemler konusunda yardımcı olduklarını kaydetti.


Kayseri'deki olayda işverenin iyi niyetli olduğunu söyleyen Dr. Ferit, "Pek çok kurum, üretimi etkilememesi için parça parça gönderiyor. Buradaki işveren işçilerin tümünü göndermiş" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 23:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?