4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

ZİÇEV'den engellilere yardım

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi'nde eğitim gören 10 engelli genç, galoş üreterek el becerilerini geliştirip maddi kazanç sağlıyor. 

Sahabiye Mahallesi'nde 10 yıldır faaliyet gösteren ZİÇEV Kayseri Şubesi, 5 yıldır zihinsel engelli gençlerin galoş üreterek yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor. Yapımı kolay olan galoşları üreten 10 engelli gencin özgüven kazanmasına olanak tanıdıklarını söyleyen ZİÇEV Kayseri Şubesi yetkilisi Mevlüde Ünal, gençlere bu yolla farklı bir terapi yöntemi uyguladıklarını kaydetti. Günde yaklaşık 7 saat boyunca çalışan gençlerin ileride meslek sahibi olmalarını kolaylaştırdıklarını dile getiren Ünal,"Zihinsel engelli 10 gencimiz 5 yıldır galoş üretiyor. Çok fazla gelir sağlanmıyor. Önemli olan çocukların el becerilerini geliştirmek ve bir işe yaradıklarını anlatmak. Bu yöntem ile engelli gençlerimizin mutlu olmaları bizim için çok önemli" dedi.

"ENGELLİ GENÇLERE İŞ BÖLÜMÜ YAPMAYI ÖĞRETİYORUZ" 

Vakıfta 3 yıldır eğitmen olarak görev yapan Neriman Gencer ise günde bin adet galoş ürettiklerini dile getirdi. Bin galoşun 35 TL olduğunu kaydeden Gencer, her gencin ayrı bir görevinin olduğunu belirterek, "Gençlerimizin iş bölümü yapmalarını sağlıyoruz. Naylonu kaba takma, makinede bastırma, bir araya getirme, birleştirme ve poşete koyma gibi bölümlerde yer alan öğrenciler, profesyonel bir şekilde iş yapmayı öğreniyor. Bu galoşları yaparken yeterince gelir elde edemiyoruz. Ama engelli gençlerimiz bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Galoşları şehirde bulunan anaokullarına satarak az ama anlamlı bir gelir elde ediyoruz. Eylül ayından sonra birkaç ay talep artıyor. Yetiştirmek için bizler de üretime katkıda bulunuyoruz" açıklamasını yaptı. 

Galoşları kabından çıkarma aşamasında çalışan Safiye Özcan (23) isimli engelli genç ise galoş üreterek el becerisini geliştirdiğini ifade etti. Özcan, galoş yaparak hem rahatlıyorum hem de ekmek parası kazanıyorum. Üretmek çok güzel bir şey" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 11:59:45
Güncelleme :24 Ocak 2009 Cumartesi 12:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?