5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Zihinsel engelliler meslek öğrenecek

Türkiye Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şube Başkanı Mevlüde Ünal, 2009 yılı içerisinde taşınacakları yeni binalarında engelli gençlerin istihdama katılmaları için eğitim çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve bazı hayırseverlerin desteği ile Germir Mahallesi'nde inşa edilen 4 bin metrekarelik kapalı alana ve 48 odaya sahip ZİÇEV'in yeni binasında gerçekleştirilecek eğitimlerle zihinsel engelli gençlerin hayata tutunmaları sağlanacak.

Bu yıl içerisinde taşınacakları yeni binada daha profesyonel eğitimlerin gerçekleşeceğini kaydeden ZİÇEV Kayseri Şubesi Başkanı Mevlüde Ünal, binanın ilk etapta her odasını kullanamayacaklarını kaydetti. Odalarda bilimsel, sanatsal ve kültürel alanlarda eğitimler verileceğini dile getiren Mevlüde Ünal, dernek bünyesinde 104 zihinsel engelli olduğunu belirtti.

Ünal, "Yeni mekanımızda atölye ve el emeği mesleklerinin öğretilmesine önem vereceğiz. Yeni mekanımızda bu eğitimlerin yanı sıra konservatuar, müzik, süsleme, el becerisi geliştirme, galoş yapımı gibi meslek sahibi olmaya yönelik eğitimler vereceğiz. Meslek sahibi olmaları için engelli gençlere ilk önce basit işler verilecek. Ardından aşamalı olarak derecesi arttırılan eğitimlerde engelli gençlerin hayata tutunmalarını sağlayacak bilgiler vermek istiyoruz. Mevcut mekanımızda da bu işleri yapıyorduk. Ama daha geniş mekana taşınacağımızdan, bu işler daha rahat olacak" dedi.

Sahabiye Mahallesi'ndeki vakıf binasında yatacak bir oda olmadığı için bazı zamanlarda engelli gençlerin kalma sorunu yaşadığını kaydeden Ünal, "Taşınacağımız yeni mekanda uyku odaları da yer alacak. 4 odayı uyku odası olarak ayarlamayı planlıyoruz. Bu sayede ebeveynlerin işi olması durumunda engelli gençlerin geceleri kalabileceği alternatif bir mekan oluşacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?