5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Zindan Mağarası turizme açılıyor

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Zindan Mağarası'nın doğa turizmine kazandırılacağı bildirildi.

Yahyalı ilçesinde bir çoban tarafından Aladağlar Köşkderesi mevkii Zindan Mağarası'nda bulunan sarkıtlar, ilgi çekmeye devam ediyor.

Toros Dağları'nın Orta Toros Bölümü'nün doğusundaki Aladağlar'da yer alan Köşk Deresi mevkiindeki Permiyen kalkerler içinde oluşan ve zengin damlataşı oluşumlarıyla dikkat çeken doğa harikası mağaranın define avcıları tarafından da tahrip edildiği görüldü. Mağarayı yerinde görmek üzere yola çıkan Yahyalı Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Parlak ve beraberindeki heyet, yaklaşık bin 800 metre yükseklikteki tepeye tırmandıktan sonra mağaranın girişine ulaşabildiklerini söyledi.

Küçük bir delikten geçtikten sonra 200 metre ileride sarkıtlara ulaştıklarını kaydeden Parlak, "Mağaranın 2 milyon yıllık olduğu tahmin ediliyor. Şu an bazı kurum ve kuruluşların çalışmaları devam ediyor. Çok nadir bulunan bir mağaradır. Görsel güzellik bakımından çok zengin. Traverten ve peribacalarını andıran görüntüler var. Sarkıtların çok büyük olması buranın uzun yıllar önce oluştuğunu
gösteriyor" dedi.

Uzun ve dar bir yolculuğun ardından mağaraya ulaşıldığını aktaran Parlak, "Mağaradaki tek sıkıntının hem girişte hem de ikinci mağaraya geçişteki alanın dar olmasıdır. Bilimsel çalışmalar yapıldıktan sonra mağaranın doğa turizmine kazandırılmasını sağlayacağız. Normalde bazı bölgelerde bulunan mağaralardan çok yüksekte bulunan bir mağara. Belediye olarak çalışma yapacak olan tüm kuruluşlara destek veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?