5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ziraat Mühendisleri Odası'ndan çağrı!

Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Aydın Çalışkan, İsrail menşeli tohumların satılmamasını ve çiftçilerinde kullanmamasını istedi.

Tarımsal Öğretimin 163. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Aydın Çalışkan, oda üyeleri ve öğretim görevlileri ile birlikte Cumhuriyet Meydan'ındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından bir açıklama yapan Aydın Çalışkan, 163 yılık bir mesleğin üyesi olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Bugün hükümetten beklentilerini dile getirip, tarımsal sorunları tartışacaklarını ifade eden Çalışkan, "Dünya ve Türk tarımıyla ilgili düşüncelerimizi paylaşacağımız önemli günlerden birisi, bugün. Fakat bugün Filistin'de meydana gelen gelişmeler nedeniyle önemli günümüzün heyecanını ve sevincimizi buruk bir şekilde yaşıyoruz. İsrail'in sebep olduğu katliamlar sonucu ölenlerin büyük çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşmaktadır. Bizlerde mesleğimizle ilgili bu anlamlı günlerde bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyayı tüm ülke çapına yaymak istiyoruz. Bilindiği gibi tarımda kullanılan hidrit tohumlarının büyük bir kısmı İsrail, Hollanda ve ABD gibi ülkelerden ithal edilmektedir. Yaklaşık 100 milyon dolarlık piyasadan söz ediyorum. Bu piyasanın büyük bir kısmı İsrail'e aittir. Dolayısıyla bu katliam ve zulmü yapan İsrail'in tohumlarının kullanılmaması için öncelikle tohum satıcılarından, daha sonra bunu kullanacak olan tüm çiftçilerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Özellikle bu tohumların İsrail menşei olanlarını kullanmayalım, satmayalım. Bu tohumların kullanıldığı iller güney ilerimiz. Antalya, Adana, Mersin gibi illerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu kampanyayı tüm Türkiye çapına yaymak istiyoruz" dedi.

Bu üzüntülü durumda kendi sıkıntılarını gündeme getirmeyeceklerini ifade eden Çalışkan, "Bu insanlık ayıbının biran önce sona ermesi ve Filistin halkının yaşam hakkını yeniden kazanması ve İsrail'in de komşu ülkeleriyle insanca, medenice yaşamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?