8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Zirve iddiası kötü bitti

ZİRVE İDDİASI HAYATA MAL OLUYORDU

Kayseri'de arkadaşları ile iddiaya giren 2 üniversite öğrencisinden biri, Ali Dağı'nın zirvesine çıkarken kayalıklardan yuvarlanarak ayağını kırdı.

Hem iddia uğruna hem de şehir manzarası seyretmek için çıktığı Ali Dağı'nda yaralanan üniversite öğrencisi, gece yarısına kadar süren operasyonla kurtarıldı.

Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü'nde öğrenim gören Elfan Emre Bilgi (24) ile Seyfi Can Atmış, Talas ilçesi mesire alanında otururken Ali Dağı'nın zirvesine çıkabileceklerini söyleyerek diğer arkadaşlarıyla iddiaya girdi. Mesire alanından arkadaşıyla yürüyerek tırmanmaya başlayan Elfan Emre Bilgi, zirveye yaklaştığında bastığı kaya parçasının kayması sonucu düşerek yuvarlandı. Hem iddia hem de şehir manzarası seyretmek için çıkmaya çalıştığı dağda ayağı kırılan Bilgi'yi gören Seyfi Can Atmış hemen 112 Acil Servis'i aradı.

Sivil Savunma Afet ve Acil Arama Kurtarma 4 ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonunda önce Elfan Emre Bilgi ile Seyfi Can Atmış'ın yeri belirlenmeye çalışıldı. Havanın da kararmasıyla çalışmalarını güçlükle yürüten ekipler, diğer arkadaşlarının yardımıyla ayağı kırılan Elfan Emre Bilgi ile Seyfi Can Atmış'a ulaştı. İlk müdahalesi yapılan Bilgi, sarp kayalıklardan ekiplerin omuzlarında indirilmeye çalışıldı.

Bir yandan işini yapmaya çalışan gazeteciler, diğer yandan yaralı Bilgi'ye yardım etmeye çalıştı. Yolların dar olması sebebiyle ambulansın ulaşamadığı yüksekliğe çıkan gazeteci, Bilgi'yi otomobilinin arkasına bindirerek ambulansa ulaştırdı. "Bir daha çılgın iddialara girmeyeceğim" diyen Bilgi'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, arkadaşları moralini yüksek tutmaya çalıştı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ZİRVE İDDİASI HAYATA MAL OLUYORDU
ZİRVE İDDİASI HAYATA MAL OLUYORDU
ZİRVE İDDİASI HAYATA MAL OLUYORDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 09:53:00
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 13:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?