5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Zirve tırmanışı başladı

Hacılar Kış Spor Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı, 75 dağcının katılımı ile başladı.

Erciyes Dağı eteklerinde bulunan 2700 rakımlı Sütdonduran Yaylası'na gelen dağcılar, kendileri için hazırlanan alana çadırlarını kurdu. Kamp alanına atıyla gelen besici Fazıl Yıldırım renkli görüntülerin oluşmasına neden olurken, çadırların kurulmasının ardından Boydak Dağ Evi önünde bu yıl 15.'si düzenlenen geleneksel Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı'nın açılışı yapıldı.

Açılışa vali yardımcıları Ali Mantı, Fahri Oluk, Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Ahmet Herdem, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile çeşitli illerden gelen dağcılar katıldı. Burada bir konuşma yapan HADAK Başkanı Ahmet Herdem, geleneksel hale getirilen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı'nın bu yıl 15.'sini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erciyes zirve tırmanışına 5 grup halinde toplam 75 sporcu katılacağını ifade eden Herdem, "Faaliyete katılan dağcılarımız, dağcılık konusunda ihtisas sahibi olan ve donanımlı sporculardır. Tırmanışı gerek spor kulüpleri gerekse bireysel olarak teknik malzemelere sahip dağcılarımızla yapıyoruz. Tırmanışı kar ve buzul rotasını izleyerek gerçekleştireceğiz. Dağcılarımızın hepsi lisanslı sporculardır. Kamp alanımızda yaklaşık 250 kişiyi ağırlayacağız. Bu sayının diğer günlerde artmasını bekliyoruz" dedi.

HADAK olarak Erciyes'in tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Herdem, "Bu nedenle ilerleyen yıllarda daha iyi bir çevre düzenlemesi yaparak, buranın uluslararası alanda daha çok tanınması için çalışacağız. İnşallah bütün dağcılarımız için sağlıklı ve güzel bir tırmanış olur" diye konuştu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu ve HADAK Onursal Başkanı Hacı Boydak ise, Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı'nın bu yıl 15.'sini düzenlediklerini belirterek, katılımın yıldan yıla artış gösterdiğini söyledi. Bu seneki tırmanışa, ayağındaki sakatlık nedeniyle katılamayacağını ifade eden Boydak, "Dağcılık sporuna ve Erciyes'in tanıtımına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Burada çeşitli illerden dağcıları görmek bizi mutlu etti. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Tırmanışa katılan bütün dağcılara kazasız belasız bir tırmanış diliyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Mantı ise, insanların kaynaşması ve sosyalleşmesine katkı sağlayan bütün sporların önemli olduğuna dikkat çekerek, tırmanış sonunda dağcıların anlatacakları çok güzel anılarının olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından çadırlarına geçen dağcılara, tırmanış öncesi teknik bilgiler verildi. Tırmanışa İstanbul, İzmir, Ankara, Malatya, Sivas ve Niğde illerinden katılan dağcılar gece boyunca kamp ateşi ve müzik eşliğinde eğlenirken, 3916 rakımlı Erciyes Dağı zirvesine ilk tırmanışın gece saat 03.00'da yapılacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?