30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Hüseyin Bayraktar


Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Erciyes Üniversitesi’ne katkıda bulunan hayırsever işadamlarına ’Fahri Doktora Beratı’ verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’nin bugünkü ekonomik durumuna bakıp da moralsizliğe düşmenin manasız olduğunu belirterek, Türkiye’nin her türlü zorluğu aşacak güçte olduğunu söyledi.

Konuşmasında vakıf üniversitesinin önemine de değinerek, vakıf üniversitelerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Süleyman Demirel, Kayserili hayırsever işadamlarına bir vakıf kurarak, bu vakıf sayesinde üniversiteyi daha da geliştirmeleri önerisinde bulundu.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1989 yılında açılmıştır. Okul 1995-96 ders yılı başında Kayserili hayırsever işadamı Sayın Hüseyin Bayraktar tarafından yaptırılan yeni binasına taşınmış ve okulun adı Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirilmiştir.

Yüksek Okulumuzun öğretim süresi 2 yıl (4 dönem) olup, bu sürenin sonunda başarılı olanlara Sağlık Teknikeri ünvanı ile önlisans diploması verilmektedir. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında okulumuzun çeşitli bölümlerine kayıt yaptıran öğrenci sayısı 204’dür. Bugüne kadar okulumuzun çeşitli programlarından 2223 öğrenci mezun olmuştur. Okulumuzda eğitim ve öğretimi yapılmakta olan 9 program vardır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar