30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Nevin Akyurt


Kayseri, hayırsever meleğini kaybetti. Fakir fukaranın ‘Nevin Ablası’ Nevin Akyurt, 48 yaşında kansere yenilince, yoksullara adanmış bir yaşam daha sona erdi.

Bursa’da doğup, İstanbul’da büyüyen Nevin Akyurt’un yolu, yıllar sonra ‘Nevin Abla’ları olduğu Kayseri’ye babasının görevi nedeniyle düştü. 25 yıl önce de eşi Ali Akyurt ile evlenip Kayseri’ye yerleşti. Gazi Üniversitesi Müzik ve İngilizce bölümlerini bitiren Nevin Akyurt, önce değişik okularda öğretmen olarak çalıştı. Bir sürücü kursunda direksiyon öğretmenliği bile yaptı.

Ancak, onu Kayserililerin sevgilisi, ‘melek annesi’ haline getiren yardımseverliği oldu. Kayseri’deki hayırsever amaçlarla kurulan her etkinlikte hep ön saflarda yer aldı. Bu amaçla kurulan bir çok vakıf ve dernekte görev yaptı. Sonunda da, tümüyle yardım amaçlı kurduğu Erciyes Feneri Derneği’ni zenginlerden yoksullara uzanan bir köprüye dönüştürdü.

ALÇAKGÖNÜLLÜYDÜ

Onun için, ‘Her ihtiyaç sahibine mutlaka bir şekilde el uzatmışlığı vardır’ diyen Kayserililer, en çok yardımseverliği büyük bir alçakgönüllülükle buluşturabilmesini sevdiler. Yardımseverliği kadar siyasete ilgisiyle de tanındı. 1996’da önce Fazilet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı’nda bulundu, ardından da yine FP’li Melikgazi Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptı. AKP’nin kuruluşunda da bir süre kadın kollarında çalıştı. Yerel Elif TV’de de ‘Gönül Aynası’ programını hazırlayıp sundu. Göğüs kanseri hastalığı bile onu bu çalışmalarından uzak tutamadı. Bu özelliği nedeniyle de partili partisiz herkesin saygısını ve sevgisini kazandı.

HÜKÜMET CENAZEDEYDİ

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’ün de uzaktan akrabası olan Kayseri’nin ‘Nevin Ablası’ Nevin Akyurt’un adını da zaten Türkiye dün, hükümetin zirvesinin de katıldığı cenaze töreni nedeniyle duydu.

Akyurt’un dün Kayseri’deki cenaze törenine Abdullah Gül’ün yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Ulucami’deki cenaze namazından sonra Erdoğan ve Gül, bir süre Akyurt’un tabutunu taşıdı. Gül, kent mezarlığına kadar giderek cenazenin toprağa verilişinde de hazır bulundu. Emine Erdoğan da Akyurt Ailesi’nin Alpaslan Mahallesi’ndeki evlerine giderek yakınlarına başsağlığı diledi. Hayrünisa Gül ise büyük oğlu Ahmet’in üniversite eğitimi nedeniyle ABD’de bulunduğu için cenaze törenine katılamadı.

3 çocuk ve 1 torun sahibi Akyurt’un tabutuna ‘Vakıfçı-fakir annesi’ diye yazıldı. Akyurt’un cenaze törenine farklı siyasi parti, dernek ve odaların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

5 bin kişi uğurladı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ulucami’de Nevin Akyurt’un cenaze namazına Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le katılarak saf tuttu. Kayseri’nin tanınmış hayırsever ve eğitimcilerinden Nevin Akyurt, gençlik fotoğraflarında başı örtülü, ama türban olmadan ve saçları açıkta görülüyor. Akyurt, son olarak kurucusu olduğu Erciyes Feneri’nin düzenlediği kermeste, Abdullah Gül’ün eşi Hayrünisa Gül’ü ağırlamıştı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar