17
Haziran
2024
Pazertesi
EKONOMİ

'Kayseri devletten hiçbir destek istemiyor'

Kayseri'nin Kocasinan İlçe Belediyesi tarafından, esnaflar için yaptırılacak sosyal tesisin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Kayseri Oto Sanatkarlar Odası Sosyal Tesisi'nin temel atma törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ve sanayi esnafı katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran konserinin ardından bir konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin her geçen gün geliştiğini, değiştiğini söyleyerek, bu değişime ve gelişime esnafların da ayak uydurması gerektiğini belirtti. AB'ye giriliyorsa standartlara ayak uyulması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, "Eğer Türkiye esnafı ve Kayseri esnafı bu standartları yakalayamazsa çok büyük tehlike bekliyor. Esnaflar bu nedenle kendilerini yenilemeli ve 40 yıl önce yaptığı mesleğe yenilik katmalıdır. 40 yıl önce bir manifaturacının yine aynı meslekte ilerlemesi gerekir. Yani konfeksiyon gibi alanlara yenilik yapması gerekir" dedi.

Türkiye'nin ilerlemiş illerinden birinin Kayseri olduğunu söyleyen Özhaseki, "Türkiye'de bulunan 85 ilden 35'i çökme tehlikesi içerisindedir. Bu iller önlemlerini bir an önce almazlarsa haritalarda ilçe olacaklardır. O tür illerde insanlar siyasetçi çıkmasını, bakan çıkmasını istiyor ve kentin böylelikle kurtarılmasını istiyor. Bu böyle olmaz ve bu tür şeylerin devirleri artık kapandı. Diğer 8-10 vilayet ise başta Kayseri olmak üzere iç dinamiklerini ortaya koymuş, teknolojiye ayak uydurmaya çalışan ve gelişen iller. Biz Kayseri olarak devletten hiçbir destek istemiyoruz. Kayseri'yi 50 yıl sonraki rahatlığa hazırlıyoruz" diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise, merkez ilçe ve büyükşehir belediyelerinin, esnafın işini kolaylaştırmak için 12 yıldır çabaladığını belirtti. Yıldız, sosyal tesisin yapılması halinde Kayseri'de esnafın çalışma ortamında ve hayatında sağlanacak iyileşmenin şehrin tamamına yansıyacağını söyledi. Yıldız, "Kocasinan Belediyesi'nin esnafının çalışma ortamındaki kaliteyi yükseltmek, esnafın sosyal faaliyetlerine imkan ve mekan sağlamak amacıyla bu tesisi yapılıyor. Esnafımızla görüşüp onların da fikrini alarak hazırladığımız Oto Sanatkarları Sosyal Tesisleri projesini 90 günde bitireceğiz. Tesislerde sağlık ocağı, konferans salonu, kütüphane, Oto Sanatkarları Odası yönetim binası gibi esnafa hizmet verecek bölümler yer alacak. Esnaf siteleriyle birlikte esnafa hizmet verecek sosyal tesislerin sayısını da artırmak istiyoruz" dedi.

Oto Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Şahin de, yapılacak bu tesiste emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Oto Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Şahin, sosyal tesisin temelini attı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 18:38:06
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 15:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?