21
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Hasandede'de festival coşkusu

Hasandede Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel 13. Anadolu Kültür Festivali, coşku içinde gerçekleştirildi. 2 gün süren festivalde kasaba birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileriyle başlayan festival, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam etti. Hasandede Belediyesi tarafından yapılan Kültür Parkı'nın açılısının yapıldığı etkinlikte, parka Sosyal Demokratik Halk Partisi Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın isimi verildi.

Festivalin amacının kardeşlik, sevgi ve barış olduğunu ifade eden Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Hasandede Kasabası'nın kardeşliği sevgiyi ve barışı temsil ettiğini söyledi. Kırıkkale'de yapılacak her türlü kültür ve sanat organizasyonlarına destek vereceğini ifade eden Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Hasandede Kasabası'nın kültür ve sanat etkinliklerinde örnek alınacak bir belde olduğunu ifade etti. Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer de konuşmasında, birlik ve beraberlikten bahsetti.

Sosyal Demokratik Halk Partisi'nin tam kadro katıldığı etkinlikte, Genel Başkan Karayalçın, Hasandede'nin sevgi ve barışın merkezi olduğunu söyledi. Genel Başkan Karayalçın, "Biz erken seçim beklemiyoruz, ama seçim sezonu için start verdik. Türkiye'de hiçbir siyasi partinin yapmadığı yoksullukla mücadele ve istihdam alanı yaratma projelerini yaptık. İllerin nelere ihtiyacı olduğunu İl ve İlçe Başkaları'ndan öğreniyoruz. SP'yi Genel Seçimler'de iktidara taşıyıp memleketimizin sorunlarına çözüm bulacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, festivalin kardeşliğin ve sevginin sürmesi için yapıldığını belirterek, "Bu yıl 13. yaptığımız Anadolu Kültür Festivalinde her yıl kalabalığımız daha da artıyor. Yurdun çeşitli illerinden gelen misafirlerimiz var. Kıbrıs Mehmetçik Belediye Başkanı davetlimiz. İstanbul'dan gelen kardeşlerimiz var. Her kesimden insanımızla dostluk ve kardeşlik içinde 2 gün geçiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Karaca Ahmet Sultan Vakfı Semah Ekibi de etkinlik kapsamında davetlilere bir gösteri sundu. Bağ bozumunun yapıldığı festivalde, Avrupa Birliği İş-Kur ve Hasandede Belediyesi ortaklaşa gerçekleştirdiği Bağlık ve Evde Şarapçılık 1. dönem kursiyerlere sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Törenin ardından şiir yarışmalarının yapıldığı etkinlikte, İstanbul Gökkuşağı Tiyatro ekibi bir gösteri sundu. Renkli görüntülerin yaşandığı festivale katılan Oğuz Boran ve arkadaşları katılanları coştururken, Karaca Ahmet Sultan Vakfı Semah ekibinden Meliha Ergi sazı ve sözüyle davetlilere unutulmaz bir konseri verdi. Hüseyin Gazi Derneği Semah ekibinin gösterilerinin ardından, Filiz Koç şarkılarıyla konukları doyasıya eğlendirdi. Sanatçı Filiz Koç'un ardından İstanbul'dan gelen Türk Halk Müziği Sanatçısı Suat Erdil birbirinden güzel parçalar seslendirdi. ART Televizyonu'nda program yapan Binnur Duru'nun söylediği şarkılarla gönüllerince eğelenen çok sayıdaki davetli, 40 kişilik ekipten oluşan Kıbrıs Çağdaş Halk Dans Topluluğu'nun gösterilerini ayakta alkışladı.

Oyunların oynadığı halayların çekildiği gecenin finalinde ise, Grup Yol Arkadaşları söyledi şarkılarla festivalin ilk gününde konukları müziğe ve eğlenceye doyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 16:42:03
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 10:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ucar hasan IP: 86.73.241.xxx Tarih : 24.10.2009 15:00:06

Onlarin yaptigi konusmalar ve senlikler kendilerini eglendirmek ve reklamlarini yapmak amacli halki kandirmaktan hala vazgecmiyorlar