22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'İnsan olmaya geldim'

Kırıkkale'de günlük olarak çıkan yerel gazete yazarı Barış Gümüşbaş, ilk denemesi olan "İnsan Olmaya Geldim" adlı kitabını çıkardı.

1979 yılında Kırıkkale'de doğan genç yazar, yüksek öğrenimini Dicle Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisi olarak tamamladı.

Doğuda çeşitli gazetelerde kısa makale denemeleri olan Gümüşbaş, 1. Hasankeyf Uluslararası Kompozisyon ödülü ile Kırıkkale Kent Konseyi Proje Yarışması'nda 5 dalda ödüle layık görülmüştür.

İnsan Yüceliğini Geliştirme Derneği Proje Koordinatörlüğü'nü de yürüten yazarın Dünya Bankası'na hazırladığı üç projede kabul görmüştür. Halen askerlik nedeniyle bir görev almayan genç yazarın kitabın da gazetelerde yer aldığı yazılar ve beğendiği yazılar yer almaktadır. Gümüşbaş, kitabın önsüzünde, "İlk kitap ilk göz ağrısı. Beklenmedik bir sabah, bir kıvılcım hareketlendirir ruhumu.

Yeni bir işe başlamak, yeni eser oluşturmak. Elinizde tuttuğunuz kitap, edebiyat dünyasında bizimde tuzumuz bulunsun gafletiyle değil, iki yıldır çeşitli dergi ve gazetelerde, yayınlanan bir kısım ödüllü yazılardan derlenmiştir" ifadelerine yer veriyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 03:26:01
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 03:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?